Naslovna Vijesti Društvo Ministar za ljudska i manjinska prava boravio u radnoj posjeti Pljevljima

Ministar za ljudska i manjinska prava boravio u radnoj posjeti Pljevljima

0

U okviru promocije i unapređenja nacionalnih politika u oblasti zaštite i unapređenja ljudskih i manjinskih prava i sloboda, te ostvarivanja politike jednakih mogućnosti, ministar za ljudska i manjinska prava Mehmed Zenka boravio je 23. januara 2019. godine u radnoj posjeti opštini Pljevlja.

Tokom radnog sastanka ministar Zenka i predsjednik Opštine, Mirko Đačić, potpisali su Sporazum o razumijevanju o mjerama u borbi protiv diskriminacije po osnovu seksualne orjentacije ili rodnog identiteta i promociji tolerancije prema LGBT osobama.

Predsjednik Đaćič je nakon potpisivanja Memoranduma o razumjevanju istakao da se ovoj osjetljivoj temi mora prići sa posebnom pažnjom i da ljudska prava i slobode moraju biti obezbjeđeni u punom kapacitetu.

-Jedan od sporazuma koje Lokalne uprave zaključuju sa resornim ministarstvom  tiču se prava LGBT osoba.  Nešto što je tema na nivou Evrope i nešto što je tema u Crnoj Gori. Ako želimo da budemo ljudi i da budemo odgovorni, mi koji radimo na važnim mjestima, ovoj temi moramo prići sa posebnom pažnjom , kazao je Mirko Đačić

sporazum2

Ministar Zenka je rekao da su Pljevlja 20. potpisnici ovog Memoranduma i da vjeruje da će se u našoj opštini ispuniti sve što Memorandum podrazumijeva.

-Veliki sam optimista da Pljevlja kao 20. Potpisnik  Memoranduma o razumijevanju  , d aće ispuniti sve  što proizilazi iz ovog Memoranduma . Kao što je poznato Vlada Crne Gore je pristupila poglavlju 21. , rekao je Mehmed Zenka

Potpisivanje Sporazuma o razumjevanju je obaveza svake lokalne samouprave iz nacionalnog strateškog dokumenta koji prati ovu oblast.