Naslovna Najnovije vijesti Kadribašać – Takvi kao Vi su uništili sve što se moglo uništiti

Kadribašać – Takvi kao Vi su uništili sve što se moglo uništiti

1

Nisam siguran treba li uopšte pisati bilo kakvo reagovanje na piskaranja g-dina Mija Lekića. Ali, zaista je neophodno posjetiti javnost na neke stvari.

Naime, g-dine Lekiću, spomenuli ste Bajram i muslimane Pljevalja. Otkud vam pravo da u svojim političkim piskaranjima uopšte spominjete ta dva pojma od kojih Vam se diže kosa na glavi? Ponavljam, vi ste poslednja osoba na svijetu koja ima pravo da spominje bilo koji muslimansku svetkovinu, obzirom na važe „emocije“ i „ljubav“ koju konstantno pokazujete spram Vaših komšija i sugrađana nesrba.
Naglasavate da vam je cilj jednakost naroda, spominjete vjerski i nacionalni sklad u gradu. Podsjetiću Vas da ste, valjda sa ciljem međusobne ljubavi i tolerancije, u polupijanom stanju na dan predsjedničkih izbora sa uzdignuta tri prsta provocirali muslimanski živalj u Moćevcu. To je Vaš krajnji domet demokratičnosti i suživota. Podsjetiću vas, takođe, da ste kao direktor gradskog vodovoda u noći uoči Kurban Bajrama isključili vodu u svim gradskim mahalama u kojima živi muslimanski živalj, iako ste upravo toga dana se „pohvalili“ urednim isporukama vode potoršačima. Sjetitćete se da ste me posle moje reakcije pozvali na telefon i izvinili se.
Spominjete moju reakciju na ispade mitropolita Amfilohija. Pa niste valjda očekivali da mu orden dodijelim na onako gnusne uvrede na računa Islama i muslimana?
Spominjete pretke i njihov suživot. Moram priznati da ste u pravu. Živjeli su u izuzetnom skladu i toleranciji sve dok se nisu pijavili takvi kao Vi, g-dine Lekiću. Takvi kao Vi su uništili sve što se moglo uništiti. Podjetiću Vas da sam ja prvi koji je nakon skoro tri decenije uspostavio kakav takav dijalog sa predstavnicima crkve u Pljevljima, da sam ja bio prvi koji je podigao glas protiv protjerivanja sveštenika, da sam ja bio prvi koji je reagovao na uskraćenu slobodu kretanja Vladiki Filaretu,… A gdje ste Vi bili tada? Krili ste se g-dine Lekiću, ne sjećam se Vašeg glasa. Krili ste se braneći sunarodnike po gradskim kafanama i birtijama. Krili ste se po okolnim šumama glumeći jataka optuženim za pokušaj drzavnig udara.
I Vi, g-dine Lekiću da meni držite pridike o suživotu i demokratiji?
Za kraj, g-dine Lekiću, o obrazovanju i pismenosti ne bih zaista sa Vama polemisao. Vaš youtube hit je prevazišao lokalne okvire. Vaša elokventnist, pismenost i učenost je zaista nadaleko poznata. O tome region priča
Pozdravljam Vas tradicionalnim pozdravom neka je mir Božiji i spas na sve nas
Samir ef. Kadribašić

1 KOMENTAR

  1. ŽALOSTI DO ČEGA SMO DOŠLI, JOŠ DA POČNE NEKI SVEŠTENIK DA SE PREPUCAVA SA FUNKCIONEROM BOŠNJAČKE STRANKE, I MOŽEMO SMATRATI DA SMO NA POČETKU 1992. GODINE.

Comments are closed.