Naslovna Vijesti Hronika DNK analiza potvrdila sumnje policije

DNK analiza potvrdila sumnje policije

0

Policijski službenici CB Pljevlja, na osnovu DNK analize, rasvijetlili su krivično djelo Razbojništvo koje se desilo 2016.godine.

Dana 07.11.2016. godine negdje oko 19.00 časova za policiju tada NN lice, koje je na glavi imalo improvizovanu kapu takozvanu ,,fantomku,, a u ruci držalo pušku,  ušlo je u unutrašnjost poslovnice ,,Pošte Crne Gore,,u ul. Velimira Jakića br. 2 u Pljevljima, nakon čega je prišlo pultu iza koga se nalazila šalterski radnik M.M, u pravcu koje je uperilo vatreno oružje – pušku  nepoznate marke i fabričkog broja. Provalnik je  radnici dodao jednu platnenu kesu  a potom zahtijevao da mu preda novac od pazara, što je M.M. odbila i aktivirala alarm koji je montiran u sklopu pulta, nakon čega je lice napustilo unutrašnjost poslovnice i udaljilo se sa lica mjesta u nepoznatom pravcu.

Petnaest dana nakon toga pored jedne garaže na putu prema Crljenicama, nekoliko kilometara od Pljevalja u rejonu Dolinica, policija je  pronašla beživotno tijelo muškarca, starog oko 50 godina. ispostavilo se da se radi o Milanu Grbiću (54) koji je rođen u Merdaku, Hrvatska koji je bio osumnjičen za nekoliko krivičnih dijela na gradskom i seoskom području i koji je bio glavni osumnjičeni za razbojništvo u Pošti.

Nedavno je iz  Forenzičkog centra Danilovgrad dobijen je izvještaj DNK vještačenja. Na osnovu izvršenih DNK analiza utvrđeno da uzorak izuzet sa mjesta događaja, kada je izvršeno razbojništvo u pošti, daje ekstremno jaku podršku hipotezi da potiču počivšeg Milana Grbića, od koga je izuzet referentni profil.