Naslovna Najnovije vijesti Umalo tuča u pljevaljskom parlamentu

Umalo tuča u pljevaljskom parlamentu

2

[sg_popup id="72864" event="inherit"][/sg_pop[/sg_popup]Sjednicu SO Pljevlja, umjesto rasprave o budžetu, juče je umalo obilježila -tuča nakon što se predsjednik opštine Mirko Đačić zaputio prema odborniku DNP-a Vladislavu Bojoviću koji je bio za govornicom, piše Dan.

 Fizički obračun je spriječio predsjednik lokalnog parlamenta Dragiša Sokić koji se ispriječio između Đačića i Bojovića.

Naime, u momentu dok je Bojović govorio Ćačić je počeo da dobacuje iz skupštinske klupe. Potom je ustao i krenuo prema Bojoviću, zasipajući ga uvredama.

Đačić je Bojoviću rekao da je “ništavilo“, nakon čega su uslijedile i druge uvrede. Bojović je uzvratio da ga se ne plaši, ostajući iza govornice.

Intervenisao je predsjednik skupštine Dragiša Sokić koji je stao između Bojovića i Đačića, govoreći im da se smire i pokušavajući da spriječi predsjednika opštine da ne nasrne na Bojovića.

Potom je Đačić rekao da fizički neće nasrtati na Bojovića, ali da želi da stoji iza govornice, iako za to nije ima odobrenje.

“Ja hoću ovdje da stojim”,, kazao je Đačić.

Bojović je potom kazao da će on da ode na svoje mjesto, jer ne želi da urušava ugled lokalnog parlamenta.

“Ja ne želim da se spustam na vaš nivo, ja ću otići na mjesto”, kazao je Bojović i pojasnio da ga Đačić ne može zaustaviti u iznošenju podataka o nesposobnosti lokalne vlasti.

“Kada neko nema argumenata da odgovori na kritike, on pokušava da spriječi njihovo iznošenje. Tako se ponaša i predsjednik opštine Mirko Đačić”, poručio je Bojović.

Nakon što se Bojović vratio u skupštinske klupe, i Đačić je zauzeo svoje mjesto. Bojović se kasnije ponovo javio za riječ, a Đačić je opet nastavio da mu dobacuje s mjesta i da ga vrijeđa.

Predsjednik opštine je sa svog mjesta Bojoviću dobacivao da je”ništarija“, da je”neradnik“ i druge uvrede.

Đačić nije prestajao da ometa odbornike opozicije i nakon što je za govornicu izašao odbornik Nove Milan Lekić. Dok je Lekić iznosio primjedbe na predloženi budžet, Đačić je sa svog mjesta povišenim tonom odgovarao na Lekićeve kritike.

Reagovao je odbornik Pokreta za Pljevlja Božidar Bajić, koji je u ime klubova opozicionih stranaka zatražio pauzu od pet minuta.

Nakon pauze, Bajić je od predsjednika Skupštine Dragiše Sokića zatražio da spriječi predsjednika opštine da dobacuje s mjesta i da zahtijeva da ne ometa odbornike, jer je to strogo zabranjeno poslovnikom.

“Očigledno je da vi hoćete da nas otjerate sa sjednice, kako bi bez rasprave usvojili budžet i programe rada preduzeća”, kazao je Bajić, jer je Đačić nastavio i dalje da dobacuje odbornicima opozicije.

U jednom momentu, dok je govorio Milan Lekić, Đačić mu je poručio da će ga prekidati sve dok bude govorio ono što se njemu ne dopada.

“Prekidaću te uvijek dok budeš govorio bez osnova”, kazao je Đačić.

Na početku zasjedanja predsjednik opštine je uputio niz uvreda i odborniku Demokrata Nikoli Rovčaninu i odborniku Nove srpske demokratije Milanu Lekiću, tako da je od početka sjednice situacija kosntantno bila na ivici incidenta.

izvor, Dan

2 KOMENTARA

 1. Poslusam nekad Al Dinovu pjesmu Carsija i odmah se sjetim stare Pljevaljske carsije , korza , punih kafica i omladine.
  ’93 sam pobjegao za Svedsku najvise zbog ratnih desavanja ali i trbuhom za kruhom.
  I tako vremena mi je trebalo da naucim jezik i da se naviknem na ,,hladne,, svede i njihovu cistocu, kulturu , tisinu i da sve Ima svoj red . Smetalo mi sto kod njih moras da se najavis par dana ranije ako hoces na kafu . Takodje mi smetalo i sto ne vole da pricaju – prave galamu u javnom prevozu , bilo mi nekako neprijatno tiho. Pun autobus i to onaj harmonikas a ja cujem samo neku bebu koja malo zaplaka.
  Vremenom navikne se covjek na sve to i pocne da razmislja da li je bolje sto smo mi srcane komsije ali ratujemo svako 50 godina i ubijamo se izmedju sebe.
  Sad mi smeta kod nas sto se svi guraju u apoteci , bolnici…
  Ovdje uzmes svoj broj i cekas da se pojavi na ekranu iznad saltera . Ja tako zatekao ’93 a pricaju mi da je to uvedeno jos ’70.
  Eto mi jos to nemamo a ne da imamo kulturne politicare koji se ne vrijedjaju. Njima bih poslao snimak i to sa prevodom Svedske skupstine da cuju i vide kako politicari razgovaraju i donose odluke.
  A kod nas se ugledali na neke prostake kao da piju pivo ispred seoske prodavnice i posvadjaju se cija krava vise mlijeka daje.

 2. Sto se nepoubijaste svi redom, kad se ne zna ko je gori. Ili ovi sto nas vode „ka boljem sjutra“ ili ovi sto hoce „da nas spase od propasti“.

Comments are closed.