Naslovna Vijesti Društvo Predsjednik Mjesne zajednice uručio novogodišnje paketiće djacima škole u Crljenicama

Predsjednik Mjesne zajednice uručio novogodišnje paketiće djacima škole u Crljenicama

0

Rijedak je slučaj da neko od predstavnika Mjesnih zajednica obilazi škole, koje se nalaze na njihovom dijelu teritorijei uručuje novogodišnje paketiće njihovim učenicima, s obzirom na plaćenost ovog posla.

Predsjednik MZ „Crljenice“ Darko Gačević obišao je OŠ „Ristan Pavlović“ u Crljenicama, koja pripada matičnoj OŠ „Ristan Pavlović“ u Pljevljima, i uručio poklon-paketiće petorici učenika.

-Želja mi je bila da posjetim ovu školu i da pred novogodišnje i božićne praznike obradujem ove mališane, skromnim poklonima. Oni po više kilometara putuju do škole po kiši, po mrazu i snijegu, trudeći se da ne naprave nijedan izostanak. Podsjećaju me na moje djetinjstvo koje je bilo slično njihovom, ali im poručujem da uz malo truda i upornosti, mogu stići do zacrtanog cilja. Što se tiče Savjetamjesne zajednice i lokalne uprave, oni će imati podršku na svim poljima, kazao je Gačević.

On je podsjetio da je ove godine na školi obnovljen krov, zamjenjena ulazna vrata i prezidan dimnjak.

-Na zahtjev Mjesne zajednice, ove godine, po prvi put od izgradnje škole, zamjenjena je krovna konstrukcija. Većina drvene potkonstrukcije krova je zamjenjena novom, kao i izvršena zamjena crijepa limom. Namjera je da se izvrši zamjena potkovice i oluka, kao i postavljanje snjegobrana. Ulazna vrata su zamjenjena aluminijumskim i dimnjakje prezidan. Ništa od svega ovog ne bi bilo da rukovodstvo matiče škole u Pljevljima nije imalo razumijevanjai na naš zahtjev, uz pomoć Ministarstva prosvjete izvelo radove na školi, na čemu smo im veoma zahvalni. Takođe smo se obratili i opštini Pljevlja, sa zahtjevom za finansijsku pomoć, kako bi se zamijenili prozori bar na jednoj učionici, koji su u dosta lošem stanju. Nadamo se da će i oni imati razumijevanja i školu u Crljenicama, bar jedan period, zaštititi od propadanja, s obzirom da je škola u Adrovićima zatvorena več duži niz godina. Od Lokalnih puteva očekujemo i sanaciju putnog pravca prema školi, kao i redovno čišćenje puta tokom zimskog perioda, rekao je Gačević.

Pored OŠ u Crljenicama, na teritoriji MZ „Crljenice“ nalaze se OŠ u Vijencu i OŠ u Otilovićima, koje su takođe područna odjeljenja OŠ„Ristan Pavlović“ u Pljevljima. Njihova obnova je urađena prije par godina i nastavljena je na OŠ u Otilovićima. Iz opštinskog budžetaizdvojena su sredstva za izradu sportskog igrališta, septičke jame, fasade i za nabavku dijela stolarije. Takođe postoji namjera da se u OŠ u Vijencu dovede voda i izradi mokri čvor, koji su veoma neophodni.