Naslovna Vijesti Društvo Opština Pljevlja donirala Opštoj bolnici 3000 eura

Opština Pljevlja donirala Opštoj bolnici 3000 eura

2

Dobra praksa ustanovljena prethodnih godina da u decembru mjesecu lokalna uprava donira određena sredstva tamo gdje je potrebno nastavlja se i ove godine.

Predsjednik opštine Pljevlja sa saradnicima obišao Opštu bolnicu Pljevlja i odjeljenje hirurgije. Skromnom donacijom od 3000 eura, lokalna uprava kao prijatelj ove zdravstvene institucije pokazala je spremnost da u pozitivnom smislu djeluje na razvoj zdravstva u našem gradu.

-Ovakve posjete izazivaju najveću moguću odgovornost. Ovo je Ustanova, adresa koja radi nešto najvažnije , brine se o zdravlju naših sugrađana. Ovde već decenijama , nekada u Medicinskom centru, danas u Opštoj bolnici u Pljevljima, imamo tu situaciju da se liječi jedan veliki broj ljudi. Uz svce probleme koje ima ova Ustanova i u kadrovskom i u materijalnom  smislu, i u smislu  organizacije i funkcionisanja cijele  Bolnice. Zbog građevinskog tipa. Uz cijelu to problematiku koja podrazumijeva cijeli operativni  rad i nabavku svega onoga što je potrebno. Sredstava za liječenje, nabavke opremeu određenim periodima itd. Konstatovali smo ono što se ovdje uvijek može  konstatovati, da ima mnogo posla i da se radi kvalitetno.  Razgovarali smo sa direktorom Gadžom i zaposlenim ovde na Hirurškom odjeljenju  o njihovoj svakodnevnici  i svemu onome što rade.  Ostaće utisak da su naši ljekari veoma stručni  i da veoma efikasno rade svoj posao.  Ali da njihov status  u cjelokupnom društvu i državi , pa i ovde u Pljevljima nije  analogan  i nije u dobroj proporciji  u odnosu na količinu posla koji rade.  Nijesmo se mogli oteti  tom utisku gorčine koju ljekari  nose sa sobom.  Zbog toga što su nedovoljno zbrinuti, prije svega u stambenom  smislu. I zbog toga što njihov status nije u onoj mjeri vrednovan kako bi  to trebao biti.  Kao Lokalna uprava smo se odlučili da jednom skromnom  donacijom obilježim posjetu ovde Hirurškom odjeljenu Opšte bolnice u Pljevljima,  u iznosu od 3.000 eura. Ostali smo pod utiskom da sa ove adrese ako možćemo pomognemo u rješavanju najvažnijih pitanja. To su u pitanju ljekari i njihov ukupni status. Dobro je poznato da smo uvijek spremni da  sve one koji rade u državnim institucijama  poniudimo placevima za izgradnju stanova. U slučaju ljekara i medicinskog osoblja bili bi spremni da utičemo da se donose skupštinske odluke,   da bi bilo izbjegnuto plaćanje komunalne naknade za opremanje tih stanova.  Što se mene lično tiče, nemam ništa protiv da se na  nekoj od sledećih sjednica  SO  nađe  Nacrt Odluke, gdje bi se   vanredno pomoglo određenom broju ljekara  da riješe svoja stambena pitanja , kazao je Mirko Đačić, predsjednik Opštine Pljevlja

Direktor Opšte bolnice Pljevlja, Ernes Gadžo je iskazao zadovoljstvo donacijom i saradnjom između Lokalne uprave i Opšte bolnice.

– Ja se zahvaljujem  gradonačelniku, gospodinu Mirku Đačiću  na posjeti sa svojim saradnicima ovoj bolnici.  Postoji tradicija saradnje između Lokalne uprave i Opšte bolnice Pljevlja, i ta saradnja se nastavila. Ova današnja posjeta nije posjeta donatora, već posjeta naših  prijatelja. Razgovarali smo  otvoreno  i  prijateljski. Predočili smo   neke probleme  Nemoguće je sve probleme rješiti  odjednom . Mi probleme riješavamo u hodu., rekao  je Ernes Gadžo, direktor Opšte Bolnice

2 KOMENTARA

  1. Bolje da ste bilo kojoj instituciji dali taj novac,gore je opšte rasulo i to je svima jasno.Đe god da se pojavite svi vas šalu privatno u svoju ordinaciju na divlje.Interno odjelenje je najgore,korupcija,neljubaznost,javašluk….na pregled čekate po dva mjeseca dok u radno vrijeme ne možete nikoga naći.

Comments are closed.