Naslovna Najnovije vijesti Odbojkašice nakon uspješne polusezone na turniru u Tetovu

Odbojkašice nakon uspješne polusezone na turniru u Tetovu

0

Tek što je završeno prvenstvo odbojkašice AOK Rudara odmah su počele pripreme za nastvaka sezone. One će već sjutra otputovati za Tetovo, gdje će učestvovati na turniru, ali to neće biti sve aktivnosti ovog kluba do kraja godine. Pionirska ekipa učestvovaće na turniru u Čačku i Novogodišnjem turniru u Baru. Već početkom naredne godine od 5. do 8. januara seniorska i pionirska ekipa AOK Rudara učestvovaće na tradicionalnom turniru u Ljubljani.

Kada se sve sabere iza ovog kluba stoji uspješna godina. Na početku odbojkaške sezone 2018/2019, AOK ,,Rudar“ je sa znatno izmjenjenim i podmlađenim sastavom ušao u borbu za vrh tabele. Nakon prvog dijela sezone, izabranice Ane i Nataše Marković zauzele su 4. mjesto na tabeli uz 4 pobjede i tri poraza. U nekim mečevima Rudar je igrao na vrhunskom nivou dok je bilo i duela gdje su odbojkašice Rudara bile ispod svog nivoa. U svakom slučaju 4. mjesto je zadovoljavajući plasman nakon prvog dijela jer je ekipa mlada i ima potencijala i prostora za napredak. Kada je u pitanju kup takmičenje, Rudar je i ove godine izborio plasman među četiri ekipe koje će se boriti za trofej.Bez većih problema su odbojkašice Rudara preskočile svoje rivale u 1/8 i 1/4 finala.

Poslednje prvenstvene obaveze u ovoj godini imao je pionirski sastav AOK ,,Rudar“ koji je prošlog vikenda u Podgorici u okviru poslednjeg kola pionirske lige savladao prvo Nikšić a onda i ekipu Akademika. U oba meča pionirke Rudara, koje sa klupe vodi Ana Marković, su slavile maksimalno sa po 2-0 u setovima.

Gledajući sve ostvareno kroz 2018. godinu može se konstatovati da je i ova godina bila i više nego uspješna za Rudar. Pored plasmana među četiri najbolje ekipe u kupu, odbojkašice su na dobrom putu da izbore plasman u prvsntveni plej off a mnoge igračice Rudara, različitih godina rođena, su i članice reprezentacije Crne Gore što je potvrda kvalitetnog rada.

Uz kvalitetan rad stručnog štaba, Rudar nastavlja da promoviše mlade pljevaljske odbojkašice a AOK „Rudar“ je jedan od najbolje organizovanih sportskih kolektiva ne samo u gradu već i u Crnoj Gori. Rudar je rado viđen gost na mnogobrojnim turnirima na Balkanu i u Evropi a uspjesi ove godine nisu prošli nezapaženoi  pa je AOK „Rudar“ dobio Novembarsku nagradu što je veliko priznanje za dosadašnji uspješan rad. Pored toga članica ovog kluba Majda Čakar proglašena je za najperspektivniju sportskinju Pljevalja za ovu godinu.