Naslovna Vijesti Društvo Nove svjetlosne dekoracije dale su čaroban izgled gradu

Nove svjetlosne dekoracije dale su čaroban izgled gradu

2

U protekle 4 godine, za dekorativnu novogodišnju rasvjetu izdvojeno 25 000€, u 2015.godini nesto preko 8.000€, u 2016. oko 5 000€, u 2017. oko 11.000€ i u 2018.utrošeno je 11.000, kazala je za PVportal menadžerka opštine Emina Salihović.

U susret Novoj godini naši sugrađani ove, kao i prethodnih godina, uživaju u ukusno odabranoj novogodišnjoj dekorativnoj rasvjeti na kojoj nam mogu pozavidjeti i mnogo veći gradovi. Već petu godinu za redom u lokalnoj upravi se trude da zasijamo kao i naše okruženje, kako bi u novu godinu zakoračili sa pozitivnim stavom, sjajem u očima i širokim osmjehom. Jer uz lijepo okruženje mislimo samo na lijepe stvari, a praznici tome i služe – veselju, darivanju, ljubavi, zahvalnosti…

Novogodišnja rasvjeta je prije desetak dana već počela da krasi naše ulice. Sa posebnom pažnjom je okićena ulica Tršova sa dekoracijama u obliku zvijezde, mreže i novi dekorativni elementi od po 10 kugli izgleda snježnih grudvi, različitih veličina koji su postavljeni na drveću.

Okicen grad 4

Od svake Nove godine očekujemo čaroliju, a građani Pljevalja u jednoj već imaju prilike da uživaju, a to sve ono što je postavljeno na Trgu 13.jul. To je klizalište koje se formira i koje sa nestrpljenjem očekuju mladi sugrađani da bi uživali u čarima klizanja i druženja uz nezaobilazni selfi. Na­ša omla­di­na vr­lo br­zo je uspje­la da ovla­da vje­šti­na­ma klizanja, a ove godine očekujemo da svoje umijeće usavrše na klizalištu, koje će raditi od 15. decembra do 15. februara uz besplatnu opre­mu za kli­za­nje.

Okicen grad 3

Okicen grad 6

Okicen grad

Sa posebnim urbanim dekorativnim osvjetljenem stabala lipa, i impozantno ukrašenim Trgom  sniježni pokrivač i temperature u minusu ćemo nekako lakše podnijeti, a sve to doprinosi tome da ovaj decembar i januar budu posebno zapamćeni u Pljevljima. Nove svjetlosne dekoracije dale su čaroban izgled gradu pa je tako očigledno oduševljenje kod građana koji se euforično fotografišu pored plavo-bijele svetlucave jelke i sanki u crvenoj ,,odori’’ koje ,,vuku’’ dava irvasa, ili jelena kako naši mališani više vole da kažu.

A dok klizalište ne počne sa radom, zanimljivo je bilo gledati mališane okupljene oko sanki ili jelke i koji dok još nisu upaljene sijalice pokušavaju sve to da dodirnu, i da osjete kao dio svoje novogodišnje radosti, bojažljivo kao da je čarolija koja može da nestane.

,,Sudeći po reakcijama sugrađana sigurni smo u to koliko smo uspješno obavili posao i dodali još malo veselog ambijenta gradskom trgu, šetalištu, Tršovoj ulici. Uz  to, zahvalnost dugujemo radnicima preduzeća ,,Čistoća’’ kao i radnicima Centra za sport i rekreaciju koji su prethodne i ove sedmice uz sniježne padavine i niske temperature obavljali svoj posao vrlo korektno i odgovorili našim zahtjevima na terenu, kazala je za naš portal Emina Salihović, menadžerka Opštine.

2 KOMENTARA

  1. Moze li ista normalno stajati u gradu da odma dokoni roditelji i djecurlija ne najasu na to?! Stvarno nekulturno, da ne mozes prici ni da slikas novogodisnju dekoraciju

  2. Lijepo je okititi grad, carsiju , trgove ali ujedno je paradox kad znamo da u Pljevljima se ne ulaze u bitnije stvari .
    Ja bi prije te pare dao nekoj sirotinji ili djeci kojima je potrebno kupio knjige za skolu , odjecu , pribor…
    Ali samo nek se kiti.

Comments are closed.