Naslovna Najnovije vijesti Lekić – Brzih dana će odgovarati za pustoš koju ste napravili iza...

Lekić – Brzih dana će odgovarati za pustoš koju ste napravili iza sebe.

2

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST OO NDS PLJEVLJA

Poštovani građani, prvog dana zasijedanja šeste sjednice SO Pljevlja, održane 26.12.2018.godine, u Programu rada Skupštine za 2019.godinu bilo je predviđeno da JZU „Dom zdravlja“ i JZU „Opšta bolnica“ Pljevlja, u saradnji sa Sekretarijatom za društvene djelatnosti podnesu informaciju o radu pomenutih ustanova za 2018.godinu.
Na predlog odbornika i bivšeg predsjednika Кluba odbornika DPS-a, dr. Ilhana Tursumovića, direktora „Doma zdravlja“ te tačke su skinute sa dnevnog reda sa obrazloženjem da „ne znaju koje bi to informacije interesovale odbornike i građane Pljevalja.“


Poštovani građani, ne radi tu se o neznanju koje bi informacije interesovale odbornike i građane, kako navodi dr. Tursumović, već je isključivi i jedini razlog za to što su svjesni katastofalnog stanja u našem Medicinskom centru i bruke i sramote koju su napravili svojim radom:
– hoće da prikriju podatak da je najmanji broj ljekara u Crnoj Gori baš u Medicinskom centru Pljevlja. Dok opšte bolnice u Beranama, Baru, Nikšiću, Кotoru imaju po 50, 60 pa čak i 70 ljekara specijalista, u Pljevljima je, vjerovali ili ne, svega 20 ljekara.
– hoće da sakriju da su upravo politički, DPS-ovski, vršili pritisak nedavanjem specijalizacija ljekarima iz Pljevalja koji bi življeli i radili u našem gradu.
– hoće da sakriju da je ove godine, 2018-e sledovalo 12 specijalizacija za našu opštinu a da su, vjerovali ili ne, samo dva ljekara iz Pljevalja dobila specijalizaciju a ostala mjesta koja su pripadala Pljevljima raspodijelili su po partijskoj liniji ljekarima iz drugih opština u Crnoj Gori, koji zasigurno nikada neće doći da liječe građane Pljevalja. Drugim riječima ono što je nezamislivo u bilo kojoj zdravstvenoj ustanovi u Crnoj Gori, u Pljevljima je nažalost ostvarljivo.
– Hoće da sakriju da su davali specijalizacije ljekarima koji čak nemaju državljanstvo Crne Gore i zasigurno je da se nikada neće vratiti da liječe Pljevljake.
– Žele da sakriju redove čekanja na pregled koji su i po nekoliko mjeseci
– Žele da sakriju broj pacijenata koji na žalost nikada nisu ni dočekali pregled.
– Žele da sakriju da se svaki mjesec daje oko 20 hiljada evra ljekarima koji se angažuju iz drugih gradova a koji su mahom funkcioneri DPS-a;
– Prikrivate da ste zbog političkog zapošljavanja morali da dajete izjavu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici. Da li smatrate da ste neuzimanjem putnog naloga mislili da možete sakriti ovu činjenicu.
– zato što hoćete da sakrijte da je od ukupnog broja oboljelih građana Crne Gore od respiratornih (plućnih) bolesti i karcinoma 50 % Pljevljaka;
– zato što je u nikšićkoj bolnici Brezovik od ukupnog broja bolesnika 50 % Pljevljaka ostalih 50% iz cijele Crne Gore.
– zato što hoće da sakriju da su Pljevlja grad sa najvećim negativnim prirodnim priraštajem u Crnoj Gori,stravičnim brojem oboljelih od malignih bolesti. Pa svima je jasno da nema porodice i domaćinstva da na žalost nema pacijenta u svojoj užoj ili široj porodici.
– Pokušali ste da sakrijete da je za 24 sata u našoj opštini preminulo 10 osoba pa ste čak vršili presiju na određeni broj zaposlenih da prikriju ovaj podatak.
– Prikrivate i to da ste u više navrata po drugim raznim osnovama pozivani u Više državno tužilaštvo u Podgorici.
– U najmanju ruku je vrijeđanje inteligencije građana i drskost da u lokalnim medijima pričate o nekom blagostanju kada je Pljevljacima odlično jasno da se zbog nedostatka kadra,nemara, nedostatka opreme i sredstava nažalost dešavaju i tragični slučajevi.
– Prikrivate nacionalnu struktru rukovodećeg kadra u zdravstvenim ustanovama u Pljevljima
– I pored činjenice da je po zadnjem popisu od 2011 god u Pljevljima 57% Srpskog naroda,24% Crnogorskog, 12,6% Bošnjačkog i Muslimanskog oba direktora zdravstvenih ustanova su Muslimani-Bošnjaci.
– U Pljevaljskim novinama se hvalite nekim video linkom i novom tehnologioom kada svi znamo da je upravo taj video link zaključan onaj dan kada je i otvoren i nikada više nije upotrijebljen.Evo javno recite Pljevljacima koliko je pacijenata je pregledano putem toga video linka?
– Hoćete da sakrijete koliko se funkcionera i njihovih porodica liječi u Pljevljima kada je svima jasno da su za njih rezervisani veliki centri po Beogradu,Sarajevu,Podgorici i inostranstvu a Pljevaljska sirotinja osuđena na liječenje u Pljevljima i višemjesečna čekanja na pregled.
– Hoćete još mnogo toga ali budite sugurni da nećete moći, da će građani biti redovno obaviještavani o vašim kriminalnim radnjama i da ćete brzih dana odgovarati za pustoš koju ste napravili iza sebe.
PREDSJEDNIК OO NSD
Milan Mijo Lekić

2 KOMENTARA

Comments are closed.