Naslovna Vijesti Društvo Uprava policije – Migranti nisu vršili krivična djela na štetu mještana Metaljake,...

Uprava policije – Migranti nisu vršili krivična djela na štetu mještana Metaljake, Mirković – Sramota stidite se

2

Na teritoriji opštine Pljevlja u posljednjem periodu nije bilo registrovanih izvršenih krivičnih djela od migranata, niti krivičnih djela na štetu mještana Metaljke.

To se navodi u reagovanju Uprave policije na tekst, u kome mještani Metaljke tvrde da su njihove kuće opljačkane od migranata,  objavljen na Pvportalu koji su kasnije preuzeli ostali mediji u Crnoj Gori, između ostalih i Vijesti.

Iz Uprave policije navode i da se kuća za koju mještani tvrde da su je navodno zapalili migranti ne nalazi na teritoriji Crne Gore, već Bosne i Hercegovine.

-Ukoliko je bilo ovakvih događaja koji su se dogodili na našoj teritoriji, a ne na teritoriji druge države, a da takvi događaji nisu prijavljeni policiji, pozivamo građane da ih prijave na besplatan policijski broj 122. Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Pljevlja, zajedno sa policijskim službenicima Centra bezbjednosti Pljevlja, preduzimaju kontinuirane aktivnosti na zaštiti stanovništva i njihove imovine u pograničnom dijelu teritorije. Broj policijskih patrola je povećan, vrše se preventivni obilasci stanovništva i preduzimaju se druge mjere i radnje preventivne prirode u smislu problematike ilegalnih migracija, navodi se u reagovanju Uprave policije.

Duško Mirković – Izgleda da sam ja izmislio da mi je kuća provaljena. Sramota stdite se

DUŠKO MIRKOVIĆ

Povodom saopštenja Uprave policije na svom facebook profilu ponovo se obratio penzionisani policijski inspektor Duško Mirković, koji je pokrenuo priču o problemima sa migrantima u rubnim područijima opštine Pljevlja. On je kazao da Uprava policije može da demantuje samo sebe i da je sve što su mediji objavili o dešavanjima u selu Metaljka tačno. Mirković, čija se kuća nalazi na teritoriji Crne Gore, tvrdi da je nakon što je izvršena provala na njegovoj kući pozvao policiju koja je izvršila uviđaj . Mirković je svoju izjavu završio riječima da ispada da je on izmislio da mu je kuća opljačkana i zaključio „sramota stidite se“

2 KOMENTARA

Comments are closed.