Sport

Rudar želi bodove sa Starog aerodroma


 

RUDAR LOVĆEN NA STAROM AERODROMU

Rudar je otputovao ka Podgorici gdje će ih u derbiju začelja, na kampu FSCG dočekati Lovćen. Šta je dovelo do toga da jedni od najstarijih klubova u Crnoj Gori igraju derbi začelja teško je objasniti. Lovćen je počeo solidno, onda stao, a Pljevljaci skoro da nisu ni počeli. Jer kako drugačije objasniti učinak Rudara koji je u 14 utakmica postigao svega osam golova, od toga tri u jednoj jedinoj dosadašnjoj pobjedi nad Titogradom. Doduše tim iz Pljevalja nije primio ni mnogo golova, svega 10, ali čak devet puta igrao je neriješeno, od toga sedam puta 0:0. Bez golova Rudar je odigrao i u prvoj utakmici sa Cetinjanima u Pljevljima, a samo na toj utakmici puleni Edisa Mulalića propustili su pet idealnih prilika za gol. Ono što je interesantno Pljevljaci su na šet zvaničnih utakmica bez pobjede. Ovoga puta starteg Pljevljaka nada se da neće biti tako.

Da sam zadovoljan nisam, ali ne mogu da kažem da nemamo igru. Stvaramo prilike, probijamo po bokovima, ne igramo loše u odbrani, ali sve to pada u vodu kada ne možemo da postignemo gol. Vidio sam da se Lovćen probudio i pobjedom nad Mornarom napravio odličnu uvertiru pred ovu utakmicu, ali mi u Podgoricu idemo sa željom da osvojimo bodove. Ne zavaravamo se mnogo da do kraja jesenjeg dijela prvenstva možemo da napravimo čudo, ali cilj nam je da sakupimo što više bodova, da se pregrupišemo u prelaznom roku i da pokušamo na proljeće da ispravljamo jesenje greške. Juče su svi trenirali osim Bošnjaka koji se žalio na bol u zadnjoj loži, ali vidjećemo da li će i on biti u konbkurenciji za ovu utakmicu. Izuzetno cijenim ekipu Lovćena koja igra borbeno i hrabro, a nadam se da ćemo se i mi njima suprostaviti na takav način, kazao je Mulalić.

Utakmica na Starom aerodomu na kampu FSCG počeće u 13 sati. Glavni sudija biće Miloš Novović iz Podgorice, a pomoćnici Aleksandar Đikanović i Vladimir Todorović iz Nikšića. Nikšićanin će biti i četvrti sudija Dragan Mijušković. Delegart ove utakmice biće Dragomir Peković iz Danilovgrada, a kontrolor suđenja Slavko petričević iz Nikšića.

Mornar-Iskra u Pljevljima

Pored ove utakmice od 13 sati sastaju se Petrovac-Budućnost, Grbalj-Zeta, Sutjeska-OFK Titograd i Mornar-Iskra. Utakmica Mornar-Iskra, kako su odlučili Barani, igraće se na Gradskom stadionu u Pljevljima. Ovo dovoljno govori o tome da nismo pogriješili kada smo rekali da je Mornar u prošlom kolu protiv Rudara odigrao najbolju utakmicu do sada, što znači da Baranima prija tteren pod Golubinjom.

Radovanović opet sudi Budućnosti?

Čovjek koji je indikrektno uticao na eliminaciju Rudara iz Kupa, kada je svirao nepostojeći indirektan udarac za Budućnost u 90. minutu, nakon pauze od jedne prvenstvene utakmice, ponovo će biti na terenu u ulozi glavnog arbitra. On će opet djeliti pravdu Budućnosti u Petrovcu. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Tabela

1. SUTJESKA 14 +8 25
2. ZETA 14 +6 25
3. BUDUĆNOST 14 +5 25
4. PETROVAC 14 +1 23
5. OFK TITOGRAD 14 0 22
6. GRBALJ 14 +7 17
7. ISKRA 14 -2 16
8. RUDAR 14 -2 15
9. LOVĆEN 14 -10 12
10. MORNAR 14 -13 7