Vijesti

Migranti doživjeli saobraćajnu nezgodu nakon prevrtanja ukradenog kombija


Jutros poslije tri sata rejonu sela Vrace, na putu Pljevlja-Metaljka, došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je više migranata povrijeđeni, a jedan je zadržan u Opštoj bolnici Pljevlja jer se radi o težim povredama. Desetak nevoljnika sa dalekog istoka bili su u kombiju koji je predhodno otuđen od jednog našeg sugrađanina (ime i prezime poznato redakciji). Još nije utvrđeno ko je upravljao kombijem jer je nadležni još uvijek vrše uviđaj, a policija je, prema našim saznanjima, već došla do prvih informacija od migranata koji su bili u kombiju. Uprava policije, koja je prije dva dana negirala da su migranti počinioci provalnih krađa na području Metaljke, još uvijek ništa nije saopštila.

Prema našim informacijama policija vrlo brzo nakon krađe kombija krenula u potragu za vrlo kratko vrijeme došla do informacija kuda se kreća otuđeno vozilo. Prilikom pokušaja zaustavljanja vozila vozač je se nije obazirao na upozorenje policije, a potom je vrlo brzo došlo do nezgode u kojoj srećom niko nije stradao.

U Pljevljima već dvije godine “cvjeta” ilegalan biznis prevoza nevoljnika koji pokušavaju da pobjegnu iz zemalja dalekog istoka i sjeverne Afrike gdje već godinama traju ratovi i vlada glad. Većina migranata uglavnom je bez novca i potrebna im je pomoć, mada ima i onih, doduše mali broj, koji u pljevaljskim trgovinama pazare ono što prosječan Pljevljak teško može sebi da priušti, što u malom gradu upada u oči. Ovaj slučaj treba da bude možda poslednje upozorenje nadležnim državnim organima da pomognu ovim ljudima jer zima je sve bliža, koja nije ista u gradu i na surovoj planini Kovač, kuda migrant pokušavaju ilegalno da pređu granicu.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

5 comments on “Migranti doživjeli saobraćajnu nezgodu nakon prevrtanja ukradenog kombija

  1. Smail

    vas komentatora ocigledno imate predrasude i jos ste u srednjem vijeku. Ovde sirite lazi i navlacite jos vecu nesrecu na ove jadne ljude. ko god misli da su posli ovamo iz veselja nek sam proba. u tekstu fino stoji da je neko od pljevljaka ukrao kombi i vozio ih a vi izvrcete.I nije tacno da su nekog prebili i zapalili kucu na metaljci. Sam gazda je demantovao. Lijecite se.

  2. Allen

    Nevoljnici koji bjeze od rata i usput zapale ili opljackaju tudju kucu,ponekog istuku ili siluju (slucajevi iz BiH i dr.). Nevoljnici izreda imaju najnovije Ajfone i Gold Amerikan bankarske kartice(?!) U tim telefonima imaju aplikacije sa veoma preciznim mapama rute kretanja a na prilazima granicama oznake staza se obiljezavaju sa zakucanim na drvo limenkama Sarajevskog piva(?!). Vrlo cudne slucajnosti nevoljnika.Uz sve to postoji i nevladina organizacija koja pruza odredjene usluge i besplatnu pomoc ovim nevoljnicima…Pitam se samo da poslije prebijanja domacina ciju su kucu obili na Boljanicima, nakon paljenja kuce na Metaljci i kradje i unistenja tudjeg kombija,da li treba da nevoljnici nekog ubiju da bi drzava reagovala? Ili je ovo posao nekog ko je vrlo blizak vlasti i ko od ovog posla i od ove,pljevaljske izbjeglicke rute dobija velike pare. Razmislite o tome.

  3. Robin

    Toliko o tome koliko su „bezopasni“ migranti koji nam vec mjesecima vrsljaju po gradu i zivimo u strahu zbog njih. Je li ovo ona ELITA doktora, pravnika i slicnih? Ukrali kombi vozilo? – bas kako dolikuje ELITI. Samo kazem radi naroda koji se vec danima sprda na komenatre ljudi koji imaju probleme sa doticnima.

Comments are closed.