koncert Gradskog amburaškog orkestra Pljevlja u Podgorici Vijesti

U Podgorici održan koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja


Koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja održan je u srijedu u prepunoj bašti restorana Byblos u Podgorici.

Koncert je organizovan kao poklon Orkestra Glavnom gradu, a u organizaciji menadžmenta restorana Byblos- grupe Montenegro’s One.

Šesnaest članova Orkestra priredili su nezaboravno veče sevdaha i starogradske muzike svim građanima ljubiteljima ovog melosa.

koncert Gradskog amburaškog orkestra Pljevlja u Podgorici 11

Gradski tamburaški orkestar osnovan je 2010. godine sa ciljem očuvanja bogate muzičke i tamburaške tradicije Pljevalja. Orkestar su osnovali ljubitelji i izvođači tamburaške muzike iz Pljevalja, kojima je tambura ljubav i hobi.

Orkestar je nastupao na mnogobrojnim festivalima i dobitnik je nagrada za orkestarsko sviranja kao i nagrada za soliste koji nastupaju u orkestru.

Dvije posebno drage nagrade su nagrada na Svjetskom tamburaškom festivalu “TamburicaFest“ đe je orkestar dobio nagradu za umjetnički izraz i nagrada na festivalu “Bisernica Janike Balaža“ koju je dobio primaš orkestra Danko Petrić za drugo mjesto u kategoriji solista. U okviru orkestra postoji i škola tambure čiji novi polaznici večeras sviraju u okviru Gradskog orkestra. Na repertoaru orkestra su kompozicije klasične, evergrin, starogradske i narodne muzike.

Menadžment restorana Byblos najavljuje nove događaje i koncertna iznenađenja i u narednom periodu.

Izvor: Vijesti


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>