Vijesti

U Podgorici održan koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja


Koncert Gradskog tamburaškog orkestra Pljevlja održan je u srijedu u prepunoj bašti restorana Byblos u Podgorici.

Koncert je organizovan kao poklon Orkestra Glavnom gradu, a u organizaciji menadžmenta restorana Byblos- grupe Montenegro’s One.

Šesnaest članova Orkestra priredili su nezaboravno veče sevdaha i starogradske muzike svim građanima ljubiteljima ovog melosa.

koncert Gradskog amburaškog orkestra Pljevlja u Podgorici 11

Gradski tamburaški orkestar osnovan je 2010. godine sa ciljem očuvanja bogate muzičke i tamburaške tradicije Pljevalja. Orkestar su osnovali ljubitelji i izvođači tamburaške muzike iz Pljevalja, kojima je tambura ljubav i hobi.

Orkestar je nastupao na mnogobrojnim festivalima i dobitnik je nagrada za orkestarsko sviranja kao i nagrada za soliste koji nastupaju u orkestru.

Dvije posebno drage nagrade su nagrada na Svjetskom tamburaškom festivalu “TamburicaFest“ đe je orkestar dobio nagradu za umjetnički izraz i nagrada na festivalu “Bisernica Janike Balaža“ koju je dobio primaš orkestra Danko Petrić za drugo mjesto u kategoriji solista. U okviru orkestra postoji i škola tambure čiji novi polaznici večeras sviraju u okviru Gradskog orkestra. Na repertoaru orkestra su kompozicije klasične, evergrin, starogradske i narodne muzike.

Menadžment restorana Byblos najavljuje nove događaje i koncertna iznenađenja i u narednom periodu.

Izvor: Vijesti