Sport

U Pljevljima opet mreže mirovale


[sg_popup id=“72864″ event=“inherit“][/sg_popup]

PRVA LIGA ZA FUDBALERE 12. KOLO

Rudar-Grbalj 0:0

Stadion Gradski. Gledalaca oko 200. Sudija Nikola Dabanović (Podgorica) 2. Pomoćnici Đorđije Ražnatović (Cetinje) 2 i Boban Krstev (Cetinje) 2. Žuti kartoni Sekulić, Vuković (Rudar) Vukčević, Merdović (Grbalj).

RUDAR: Aković 2,5, Pešukić 1,5, Sekulić 1,5, Sopo 2, Macanović 1,5, Bošnjak 1 (od 60. Vuković-), Kuč 1,5, Golubović 2, Pejaković 1,5, Zečević 1 (od 37. Talović 1,5), Đalović 2 (od 76. Mrdak-)

GRBALJ: M. Kordić 2, Mijušković 2, Kotorac 2, Dragićević 1,5, Vukčević 1,5 (od 76. V. Kordić-), Kašćelan 1,5, Merdović 1,5 (od 84. Vlahović-), Đorđević 2, Montenegro 2, Džugurić 2, Jović 2.

Igrač utakmice Zoran Aaković (Rudar) 2,5

Peti put ove sezone Rudar je odigrao prvenstvenu utakmicu bez golova, a Grbalj nakon kanonade u predhodna dva kola nije uspio da zatrese mrežu protivnika. Na kraju može se zaključiti da je ishod ove utakmice pravedan. Bilo je na momente lijepog fudbala, ali utakmica bez golova nikako ne može biti po ukusu publike.

Rudar je počeo ofanzivnije, no poslije tih uvodnih minuta Grbalj je stvorio nekoliko odličnih prilika za gol. U 14. minutu poslije udarca Stefana Đođrevića sa 18. metara Zoran Aković je izbio loptu u korner, a poslije kornera u idelanoj prilici bio je Predrag Jović kome je Aković odbranio udarac glavom sa pet metara. Najbolju priliku za Rudar u 22. minutu imao je Edvin Kuč, međutim iz trka sa dvadestak metara šutirao je direktno u golmana Marka Kordića. U 33. minutu Hulian Montenegro odlično je iz trka šutirao sa desetak metara, no je Aković maestralno odbranio snažan udarac Argentinca.

Tek što je krenulo drugo poluvrijeme Danin Talović asistirao je ka Radomiru Đaloviću koji je šutirao pravo u Kordića. Isti igrač desetak minuta kasnije pokušao je glavom, ali nije bio precizan, baš kao i u 68. minutu kada je, nakon što se izborio za loptu, sa desetak metara šutirao pored gola. Đalović je dva minuta kasnije ponovo bio u šansi, ali umor je i ovoga puta učinio svoje. Gosti su na kraju mogli do bodova, ali prvo Montenegro u 78, pa zatim Miloš Džugurić i Đorđević, prvo u 81, pa u 85. minutu nisu uspjeli da uvuku loptu u mrežu.

Na kraju treneri su bili zadovoljni prikazanim,a gosti su imali razloga da više žale za propuštenm šansama

Nismo postigli gol, a imali smo prilika. Znali smo da Rudar igra presing, pa smo im izašli visoko i u prvom poluvremenu stvorili nekoliko odličnih prilika za gol. Rudar je diktirao tempo u drugom poluvremenu i oni su imali nekoliko prilika i msilim da je podjela bodova najrealniji ishod, kazao je Vesko Stešević, trener Grblja.

Sa njim se složio Edis Mulalić starateg Pljevljaka koji na konstataciju da je ovo peta utakmica njegovog tima bez golova kazao da mu se čini da ih je bilo više.

Vježbamo na treningu akcije poslije prekida, pa onda opciju A, pa opciju B, toliki rad i opet ništa. Složio bih se sa kolegom iz Grblja da je utakmica bila, iz našeg ugla dobra, a mi smo na kraju sačuvali mrežu, jer smo igrali sa deetoricom. Taman kada sam izvršio izmjene povrijdio se ekulić koji je jedva hodao po terenu, kazao je Mulalić.