Naslovna Vijesti Društvo RTV Pljevlja kreće s programom do kraja godine

RTV Pljevlja kreće s programom do kraja godine

2

[sg_popup id="72864" event="inherit"][/sg_pop[/sg_popup]Đačić je pojasnio da je firma “Čikom”, koja je izabrana za nabavku i montiranje opreme, počela sa opremanjem prostorija u Akademskom centru u koje je RTV Pljevlja smještena nakon što su u požaru 22. maja izgorjele prostorije i veći dio opreme u zgradi u centru grada

Radio-televizija Pljevlja počeće emitovanje redovnog programa najkasnije do kraja godine, kaže gradonačelnik Mirko Đačić.

On ističe da postoji mogućnost da radovi budu završeni do Dana opštine, 20. novembra.

Đačić je pojasnio da je firma “Čikom”, koja je izabrana za nabavku i montiranje opreme, počela sa opremanjem prostorija u Akademskom centru u koje je RTV Pljevlja smještena nakon što su u požaru 22. maja izgorjele prostorije i veći dio opreme u zgradi u centru grada.

Ugovor sa podgoričkim preduzećem “Čikom”, vrijedan 170.000 eura, potpisan je 11. septembra, a rok za montažu opreme je 50 dana.

RTV Pljevlja trenutno informativnu emisiju Pljevaljska hronika emituju preko Jutjuba.

Na ljetos organizovanoj donatorskoj večeri prikupljeno je oko 150.000 eura za RTV Pljevlja.

Zaposlenima je posljednja isplaćena junska zarada, a račun RTV Pljevlja bio je u blokadi po zahtjevu jedne od banaka zbog neizmirivanja rata za kredit podignut 2010.

“Do sada smo vratili oko 320.000 eura kredita sa kamatom, a ostalo nam je još 18.000 eura. Nadam se da ćemo do kraja godine uspjeti to da vratimo što će nam olakšati poslovanje”, rekao je direktor RTV Pljevlja Dejan Miličić.

Tužilaštvo u Pljevljima u ponedjeljak je podiglo optužnicu protiv Podgoričanina Željka Lakovića, radnika firme “Vatrometi Vuković”, zbog požara u kojem su 22. maja izgorjele prostorije RTV Pljevlja.

Laković je jedini optuženi, a tužilac Ivan Gačević ga teretiti za izazivanje opšte opasnosti čime je pričinjena materijalna šteta u ukupnom iznosu od oko 118.000 eura. Veći dio štete, oko 85.000 eura, pričinjen je na zgradi, a ostatak na opremi.

Za to krivično djelo predviđena je kazna od jedne do osam gdina zatvora.

Povodom Dana nezavisnosti, Laković je ispaljivao vatromet sa zgrade RTV Pljevlja, što je, kako su utvrdili vještaci, uzrokovalo požar u kojem je izgorjela cjelokupna imovina lokalnog medija.

On je u prisustvu advokata ranije salušan u Tužilaštvu i negirao je krivicu, navodeći da vatromet nije izazvao požar.

Vještak protivpožarne zaštite Radovan Popović u nalazu je konstatovao da je požar nastao kao posljedica sagorijevanja papirne ambalaže vatrometa, takozvanih baterija.

Opština Pljevlja je angažovala firmu “Vatromet Vuković” da ispali vatromet nakon koncerta organizovanog povodom Dana nezavisnosti.

Vlasnik firme Strahinja Vuković ranije je kazao da su u potpunosti ispoštovali zakonsku proceduru prilikom ispaljivanja pirotehničkih sredstava. Tvrdio je da je imao potrebne dozvole i saglasnost RTV Pljevlja da se vatromet ispali sa krova zgrade.

Zakonom o eksplozivnim materijama propisano je da se profesionalni vatromet izvodi odobrenim pirotehničkim sredstvima na površinama koje su za tu namjenu posebno pripremljene i na propisanoj udaljenosti od objekata, komunikacija i drugih prostora.

izvor, vijesti.me

2 KOMENTARA

  1. Ovdje mi nista nije jasno . Izgorio sprat zgrade , krov , oprema RTPV i ko zna sta jos i procjena stete 118000 €.
    A opstina plati samo opremu 170000€.

    Ogradjivanje!!!

Comments are closed.