Naslovna Kultura Predstavlјena zbirka pjesama „Nebeska ćuprija“, mladog plјevalјskog pjesnika Milana Bajčete

Predstavlјena zbirka pjesama „Nebeska ćuprija“, mladog plјevalјskog pjesnika Milana Bajčete

0

Udruženje Plјevlјaka „Breznik“ iz Begrada i Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ iz Plјevalјa obilјežili 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga

Povodom 63. Međunarodnog beogradskog sajma knjiga, Udruženje Plјevlјaka „Breznik“ iz Beograda, priredilo je Veče kulture, u kome je uzela učešće i Narodna biblioteka „Stevan Samardžić“ iz Plјevalјa. Tom prilikom predstavlјena je zbirka pjesama „Nebeska ćuprija“, mladog plјevalјskog pjesnika Milana Bajčete. O izdavačkoj djelatnosti Biblioteke i značaju afirmisanja mladih stvaralaca govorila je direktorica ove ustanove Đina Bajčeta, koja se zahvalila organizatoru na pozivu.

Knjizevno vece Milan Bajcetic 2

O promovisanoj knjizi govorila je bibliotekarka Sofija Jelovac, profesorica filozofije, koja je urednik i recenzent knjige, dok je stihove čitao sam autor. Dr Bajo Cmilјanić, predsjednik Udruženja, zahvalio se Biblioteci na učešću u ovoj večeri, kao i mnogobrojnoj publici, prijatelјima, piscima, koji su prisustvovali i podržali ovu kulturnu svetkovinu, koja se organizuje već dugi niz godina povodom ovog značajnog praznika knjige. Veče je održano u Domu ratnih vojnih invalida, 26. oktobra 2018. godine, sa početkom u 19 časova. Prilikom ove posjete Biblioteke Beogradu, na samom Sajmu su nabavlјeni brojni vrijedni naslovi novije izdavačke produkcije, iz svih oblasti znanja, kulture, umjetnosti, čime je fond ove ustanove značajno obogaćen.