Naslovna Vijesti Društvo Potpisivanje ugovora u okviru ReLOaD programa

Potpisivanje ugovora u okviru ReLOaD programa

0

Potpisivanje ugovora između UNDP i nevladinih organizacija kojima su odobrena sredstva po Konkursu za predaju prijedloga projekata u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD ) biće upriličeno u srijedu, 24.10.2018. godine u 12 sati u maloj sali Skupštine opštine Pljevlja.

Potpisivanju će prisustvovati predsjednik Opštine, Mirko Đačić, Fiona Mekluni, stalna predstavnica UNDP i koordinatorka Sistema UN u Crnoj Gori, predstavnici NVO, kao i članovi/ce Komisije za raspodjelu sredstava.

Komisija za raspodjelu sredstava u okviru ReLOaD projekta je evaluirala 15 pristiglih projekata na Konkurs i donijela odluku da se u opštini Pljevlja finansiraju 4 projekta, u ukupnom iznosu od 33.455,20 €, i to:

·         „Odlučivati o mladima samo zajedno sa mladima!“ – NVO Otvoreni Centar „ Bona Fide“ Pljevlja;

·         „Misli organski“ –  Nevladino udruženje farmera „Zdravo zrno“;

·         „Kultura spaja sve ljude“ –  Organizacija slijepih za Pljevlja i Žabljak i

·         „Više znanja-manje otpada“ –  NVU „ŽIVIO ŽIVOT-VIVA VITA“.

Regionalni program lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD) finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP). U Crnoj Gori, ReLOaD program sprovodi se u partnerstvu sa opštinama Pljevlja, Tivat, Kotor, Nikšić, i Podgorica. U fokusu programa je jačanje partnerstva između lokanih samouprava i organizacija civilnog društva, a svi izabrani projekti u Pljevljima u skladu sa strateškim dokumentima Opštine.