Vijesti

Pokušaj paljenja automobila u Moćevcu


Jutros oko 4 i 30 u ulici Miše Cvetkovića, naselju Moćevac, došlo je do pokušaja paljenja automobila, međutim brzom reakcijom vlasnika auta, Pljevljaka  T.M. požar na automobilu je ugašen, međutim je napravljena značajna materijalna šteta. Slučaj pokušaja paljenja automobile marke audi prijavljen je Centru bezbjednosti Pljevlja, ali policija se povodom ovog slučaja nije oglašavala. Uviđaju je obavljen, a čekao se vještak da sa sigurnošću utvrdi uzrok požara.

Prema saznanjima PVportala, najvjerovatnije se radi o namjernoj paljevini.

Prema našim izvorima vlasnika automobila probudio je alarm koji se upalio, kako se predpostavlja, prilikom poljevanja auta zapaljivom tečnosti. Kada je pogledao kroz prozor stana primjetio je maskirano lice koje je pokušavalo da zapali automobil. Odmah je strčao niz stepenište zgrade izgasio vatru, ali već tada nikoga nije bilo pored auta. Jedan od stanara zgrade kazao nam je da se tu nalaze nadzorne kamere, a koliko će one pomoći u otkrivanju eventualnog počinioca vidjećemo.

Ovo je treći put da je napravljena šeta na automobilima u toj ulici ispred iste zgrade. Policija je u novembru 2011. godine privela M.Đ iz Pljevalja nakon što je iz automatske puške izrešetao automobil Z.Đ. Prije, više od dvije godine stradalo je staklo na gepeku automobila čij je vlasnik G.S. ali najvjerovatnije zbog “uobičajenog” prazničnog šenlučenja uoči Božića. Tada je zrno od metka pronađeno na zadnjem sjedištu.

FOTO ILUSTRACIJA MONDO/Mladen Stojović