Naslovna Vijesti Društvo Ministarstvo ekonomije: Domaćinstvima koja žele da se griju na pelet beskamatno do...

Ministarstvo ekonomije: Domaćinstvima koja žele da se griju na pelet beskamatno do 8.000 eura

0

[sg_popup id=“72864″ event=“inherit“][/sg_popup]

Građani Crne Gore će moći da apliciraju za beskamatne kredite do osam hiljada eura u okviru programa “Energetski efikasan dom”, koji Ministarstvo ekonomije pokreće sa ciljem smanjenja troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima, značajnog smanjenja emisije ugljen-dioksida, kao i razvoja tržišta sistema za grijanje na biomasu u našoj zemlji.

Kako je saopšteno iz Ministarstva ekonomije, program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima.“Za potrebe ovog Programa, Ministarstvo ekonomije je obezbijedilo 120.000 eura za subvencionisanje kamata i naknada za obradu kredita za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase (pelet, briket), ugradnju termoizolacije na fasadi stambenog objekta i ugradnju energetski efikasne fasadne stolarije”, navode u tom resoru.

Građanima će, kako bi sproveli prethodno navedene mjere energetske efikasnosti u svojim domovima, biti omogućeno da apliciraju za beskamatne kredite do maksimalnog iznosa do 8.000 eura, sa periodom otplate do šest godina.

Ministarstvo ekonomije subvencionisaće troškove obrade kredita i kamate za cjelokupan period otplate kredita.

Sve informacije u vezi navedenog programa možete dobiti putem e-mail: milica.scepovic@mek.gov.me, br. tel. 020 482 185, Milica Šćepović.

Informacije o dinamici sprovođenja Programa biće redovno objavljivane na sajtu: http://www.energetska-efikasnost.me, rekli su iz Ministarstva ekonomije.