Naslovna Kolumne Lični stav 1918. u 2018.

Lični stav 1918. u 2018.

1

Historia magistra vitae est-Istorija je učiteljica života, koja građane Crne Gore nije uspjela ničemu naučiti.U suprotnom, kreatori javnog mijenja je ne bi mogli na krajnje perfidan način raubovati u svrhu manipulacije širokim narodnim masama.Nacional-profiteri na jedan ili drugi način, obilježavaju 1918. u znaku evra.

 Stavljanjem bratoubilaštva u prvi plan, zanemaruje se socioekonomska situacija, pa se Crna Gora iz nezavidnoga položaja danas, pokušava vratiti u još nezavidniji, sto godina unazad, iz koga će profitirati samo oni kojima je u interesu „zbijanje redova“ i grupisanje biračkoga tijela u susret nekim od sledećih izbora.Deblji kraj će svakako po ko zna koji put izvući građani, koji će platiti danak nacionalnoj ostrašćenosti podgrijavanoj sa obje strane, dok će mandat-patriote smještene u udobnim foteljama zadovoljno trljati ruke uzivajući u nikad lakse stečenim benefitima.
 Imajući u vidu da ove manipulacije potpomažu samo jačanje desničarskih ideologija, društvo ostaje zarobljeno u nedođiji, čija god ona bila, a narod, kako god se deklarisao, objedinjuje zajednička karakteristika, siromaštvo.
 Radan Raičević

1 KOMENTAR

  1. Bude li ovo „licni stav“ ja sam astronaut…gazdi Medojevicu vise ne dolaze donacije iz EU i kao covjek bez principa a obozavalac novca odmah pjeva ruske pjesme. Samo primijeni nalogodavca…sad bi malo da relativizuju stvari oko 1918.jer mu tako paše u ovom momentu u kolu sa DF…

Comments are closed.