stanovi Vijesti

Beskamatni krediti za „Energetski efikasan dom“


Ministarstvo ekonomije je pokrenulo program „Energetski efikasan dom“, čiji je cilj smanjenje troškova grijanja i povećanje komfora u domaćinstvima.
– Program podrazumijeva atraktivan i održivi finansijski mehanizam u cilju primjene mjera energetske efikasnosti u domaćinstvima – piše u saopštenju ministarstva.
Za potrebe programa ministarstvo je obezbijedilo 120 hiljada eura za subvencionisanje kamata i naknada za obradu kredita za kupovinu i ugradnju sistema za grijanje na moderne oblike biomase, termoizolacije na fasadi stambenog objekta i energetski efikasne fasadne stolarije.


– Građani će biti u prilici da apliciraju za beskamatne kredite do maksimalnog iznosa osam hiljada eura, sa periodom otplate do šest godina, za sprovođenje prethodno navedenih mjera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima – navodi se u saopštenju.
Ministarstvo program sprovodi u saradnji sa partnerskim firmama Mikromont, Houm sistems, Plam inženjering, Veneta plamen i Roming Montenegro, kao i sa Lovćen, Prvom i Atlas bankom.

Izvor Dan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>