Naslovna Vijesti Društvo Stanari Trepče žale se na loše usluge grijanja

Stanari Trepče žale se na loše usluge grijanja

1

Stanari zgrade „Trepča“ u Tršovoj ulici dopisom predsjedniku opštine Mirku Đačiću da reaguje u što kraćem roku kako bi se riješilo pitanje grijanja njihovih stanova. Navode da su usluge lokalnog preduzeća „Grijanje“ izuzetno loše, da su im stanovi hladni, kao i da se iz dana u dan dešavaju prekidi u grijanju koji traju i po 24 časa. U dopisu se navodi i da su u zgradi 32 stana, da svaki stanar mjesečno plaća račun od 50 eura, što je ukupno 600 eura na godišnjem nivou. Pored 32 stana, u zgradi postoje i dva poslovna prostora, koji takođe plaćaju grijanje. Svi oni su poslednjih dana, a grejna sezona je tek na početku, bez kvalitetnog grijanja.


Stanari tvrde da su prije tri dana u pomoć pozvali i Komunalnu inspekciju kako bi njihove tvrdnje evidentirali, ali se inspektori na njihove pozive nijesu odazvali.
Od predsjednika opštine su zatražili da preduzme mjere, kako bi u narednom periodu grijanje bilo kvalitetnije.
Kontaktirali smo s upravnikom zgrade Goranom Kneževićem, koji nam je potvrdio da su stanari tražili pomoć od predsjednika opštine. Knežević nam je saopštio da je tokom jučerašnjeg dana razgovarao i s direktoricom „Grijanja“ Milom Vasilijević, koja mu je predložila da stanari traže isključenje s mreže.
– Kada mi je direktorica „Grijanja“ kazala da tražimo isključenje s mreže bio sam šokiran. Zamislite grejna sezona je počela, a iz „Grijanja“ nam kao najbolje rješenje predlažu da nas isključe s mreže, kazao je Knežević.
Ističe da se stanari za drugi vid grijanja nisu pripremali, da nijesu obezbijedili ogrev, kao i da sada nemaju mogućnost da se pripreme za zimu.
– Tražimo kvalitetno grijanje, jer mi nemamo drugu mogućnost da se grijemo. Ako „Grijanje“ nije imalo mogućnost da obezbijedi grijanje naše zgrade, onda je to trebalo reći na kraju prošle grejne sezone ili tokom ljeta, kazao je Knežević.
Kako je juče bio neradan dan, u preduzeću „Grijanje“ nijesmo mogli doznati šta stanare „Trepče“ očekuje narednih dana, odnosno hoće li se situacija sa grijanjem popraviti.
Od stanara u susjednim zgradama doznali smo da je prethodnih dana grijanje bilo loše u čitavoj Tršovoj ulici. Međutim, zgrada „Trepče“ ima najviše stambenih jedinica, a samim tim i stanara.

Izvor Dan

1 KOMENTAR

Comments are closed.