Naslovna Najnovije vijesti AOK Rudar osvojio 19. Memorijalni turnir „Ferid Mezildžić Fara“

AOK Rudar osvojio 19. Memorijalni turnir „Ferid Mezildžić Fara“

0

Amaterski odbojkaški klub Rudar osvojio je 19. Memorijalni odbojkaški turnir „Ferid Mezildžić Fara“. Mladi Tim Rudara u prvoj utakmici pobjedio je Jedinstvo iz Bijelog Polja sa 3:0, a potom u finalu i domaćina ekipu OK Trendteks Prijepolje sa 3:0.

IMG-5bad04bf05361c48b24410174cb94913-V

Pored ove tri ekipe turnir su uveličale veteranke, odbojkašice koje je trenirao Fara i koje su tada bile jedna od najboljih ekipa u regionu. One su u revijalnom setu pobjedile kombinovani tim sastavljen od igračica Prijepolja, Jedinstva i Rudara.

IMG-cd91599adefacaa8fcfcad4910a5e2dc-V

Za AOK Rudar na ovom turniru nastupale su: Čakar, Vučetić, Ta. Smolović, Bojović, Leovac, Džaković, Stanić i Ti.Smolović. Ono što treba napomenuti da su i pored toga što su dan ranije imale prvenstvenu utakmicu u Nikšiću malde odbojkašice pokazale zavidan stepen fizičke pripremljenosti, a vidljivo je da je forma u usponu. Minuti provedeni na terenu od neprocjenjive su važnosti za ove igračice koje će u godinama koje tek pokazati da je ova ekipa za visoke domete.

dav

dav
dav

Prelazni pehar kapitenu ekipe Mioni Vučetić je uručila supruga pokojnog Ferida, Gordana Mezildžić, a pehar i zahvalnice poznati odbojkaški trener, Goran Nešić, koji je trenutno selektor ženske reprezentacije Bosne I Hercegovine.

dav
dav

Ferid Mezildžić Fara je jedan najzaslužnijih što je Prijepolje krajem 20. Vijeka bilo poznato po ženskoj odbojci i jedan od najčuvenijih pedagoga fizičke kulture u gradu na Limu.