Naslovna Sport Fudbal Rudar dočekuje Iskru

Rudar dočekuje Iskru

0

U mnogo prijatnojoj atmosferi nego što je to bio slučaj u srijedu, Rudar dočekuje Petrovac. U ekipu se vraćaju Đalović i Sekulić, ali ovog puta zbog čak šestog žutog kartona u osam kola, izostaće Pešukić. Takođe u timu neće biti ni iskusnog štopera Draškovića, koji će tokom dana dobiti rezultate sa magnentne rezonance, ali sudeći po prvim prognozama, Rudar duže vrijeme neće moći da računa na ovog odličnog fudbalera. Upravo takav igrač im je i trebao protiv Iskre, tima koji često zna da individualnim kvalitetom probije kroz sredinu. Ono što je dobro po Pljevljake oporavio se Kartal tako da će on uz kapitena Golubovića činiti štoperski tandem. Protiv Budućnosti Rudar je odigrao odlično drugo poluvrijeme, a Armin Bošnjak je mogao da izraste u heroja utakmice, da je uspio da dva puta asistira svojim saigračima, ali i ovako Bošnjak je, koji je silom prilika igrao špica, nagovijestio povratak u staru formu kada je u dresu Iskre zakucao na vrata reprezentacije.

-Naravno da me lijepe uspomene vežu za Iskru, ali mi jednostavno moramo da pobjedimo. Ništa drugo ne dolazi u obzir. Želimo da vratimo dio onoga što smo propustili proziv Lovćena i ono što smo ne zbog nas izgubili od Petrovca. Odbrana je pod Goricom pokazala da je vratila samopuzdanje ostaje još da proradi napada i eto nas na mjestu koje zaslužujemo, kazao je Bošnjak.

Utakmica Rudar-Iskra počinje u 15 sati, a glavni arbitar biće Predrag Radovanović iz Podgorice, a asistiraće mu Ivan Bogdanović i Boban Krstev sa Cetinja. Četvrti sudija biće Miloš Bošković iz Podgorice. Kontrolor suđenja biće Cetinjanin Svetozar Ivanović, a delegat Goran Dendić iz Podgorice.

U  ostalim utakmicama 9. kola u subotu se sastaju Lovćen-Zeta (15 i 30) i Petrovac-OFK Titograd (19). U nedjelju će iggrati Sutjeska-Budućnost (15) i Mornar-Grbalj (15 i 30).

Tabela

1. OFK TITOGRAD 8 +5 18
2. BUDUĆNOST 8 +5 15
3. PETROVAC 8 +4 14
4. ISKRA 8 +4 13
5. SUTJESKA 8 +1 12
6. LOVĆEN 8 -1 10
7. ZETA 8 -1 9
8. RUDAR 8 -2 8
9. GRBALJ 8 -4 5
10. MORNAR 8 -11 2