Naslovna Vijesti Društvo Djeca se vraćaju u školu u Mataruge, nastvanici garantovali da se Markovićeva...

Djeca se vraćaju u školu u Mataruge, nastvanici garantovali da se Markovićeva ne vraća

3

Savjet roditelja Osnovne škole “Mataruge” iz istoimenog sela saopštio je da će njihova djeca od ponedjeljka ponovo pohađati nastavu u toj školi, jer je ispunjen njihov zahtjev da funkciju direktora ne obavlja Vanja Marković.

Kako su u saopštenju naveli, nastavnici su ih u petak informisali da Marković od ponedjeljka neće dolaziti u školu.

-Imali smo sastanak sa nastavnicima. Obavijestili su nas da direktorica Vanja Marković više neće dolaziti u školu. Garantovali su da će obustaviti nastavu ukoliko se Vanja Marković vrati u školu. Mi imamo puno povjerenje u vaspitače naše djece i jednoglasno odlučujemo da djecu od ponedjeljka vratimo u njihovu školu”, navodi se u saopštenju savjeta roditelja.

 U saopštenju dodaju da ne žele da ulaze u ingerencije Ministarstva prosvjete i izražavaju očekivanje da će ministarstvo preduzeti sve u skladu sa svojim ovlašćenjima i da će škola ubuduće normalno funkcionisati.

Novinarka Pobjede u više navrata pokušavala je da dobije izjavu direktorice Vanje Marković, ali se ona nije javljala na telefonske pozive niti odgovarala na sms poruke. Ona je ranije kazala da je izložena strahovitom psihološkom pritisku, te da je ,,slučaj politički motivisan”.

Roditelji đaka koji pohađaju nastavu u OŠ ,,Mataruge nisu djecu slali u školu sedam dana, zahtijevajući ostavku direktorice Marković, zbog, kako su naveli, česte promjene nastavničkog kadra u toj školi. Roditelji su tražili da se nastavnik Bojan Strunjaš vrati na posao, što je u međuvremenu urađeno. On će predavati jezik i književnost.

Izvor Pobjeda.

3 KOMENTARA

    • Ču ovoga ko su roditelji da bilo šta određuju?! Pa oni svoju djecu šalju u školu, i naravno da im je bitno ko ima djecu uči i ko je direktor škole. ne šalju krave u školu pa da im je sve jedno

      • A vidis, samo znas da mlatis kad je u pitanju odbrana Strunjasa, sta cemo sa onima koji se eto po tebi trebaju da pitaju da im isti ne predaje djeci? Pa nista od toga? Lupas gluposti!

Comments are closed.