Naslovna Vijesti Društvo NVO „Ekološko društvo Breznica“ pozvala nadležne da očiste Breznicu

NVO „Ekološko društvo Breznica“ pozvala nadležne da očiste Breznicu

0

Iz NVO „Ekološko društvo Breznica“ pozvali su loklanu upravu da izdaju nalog preduzeću Čistoća da očiste smeće iz korita gradske rijeke. Iz Breznice naglašavaju da je rijeka Breznica zatrpana smećem duž čitavog toka kroz gradsku zonu, te da neodgovorni građani često bacanju otpad rijeku, ali da to nije razlog zbog koga treba prekinuti čišćenje njenog korita.


– Na ovom primjeru se vidi kako čitav sistem ne funkcioniše. Komunalna policija nije u stanju da suzbije neodgovorno ponašanje građana. S druge strane, iz lokalne uprave ne vide smeće u rijeci pa ne daju ni nalog „Čistoći” da je očiste. U svakom slučaju da vide smeće u rijeci vidjeli bi nerad i u Komunalnoj polici. Kako bi narod rekao „riba smrdi s glave” pa i sami problemi polaze od lokalne uprave – navodi se u saopštenju NVO „Breznica”.
Iz ove NVO naglašavaju da je strašno pogledati korito rijeke Breznice koje ove godine uopšte nije čišćeno i dodaju da oni shvataju i poziciju preduzeća „Čistoća” jer ono ne radi ovakve zahvate bez naloga lokalne uprave.
– Na pomolu je zima. U Pljevljima nije iznenađenje ako za mjesec dana padne snijeg. Pitamo predstavnike lokalne vlasti hoće li tada radnici Čistoće da se spuste u rijeku i čiste smeće, – pitaju iz NVO „Breznica” uz apel čelnicima lokalne uprave da „prekinu sa politikom kakva se trenutno vodi u Pljevljima”.
– U lokalnoj upravi samo misle kada će leći sredstva na račun i kada će dobiti platu. Sve liči na to da su u opštinskoj upravi ubijeđeni da čitav grad postoji zbog njih i da je obaveza građana da plaćaju poreze i dažbine, a oni da troše novac građana na sopstvene zarade – saopštili su iz NVO „Breznica”.
Da bi čuli i drugu stranu mejlom smo, kako je to traženo, uputili pitanja načelniku Komunalne policije Bojanu Bajčeti, ali, i pored obećanja da će to uraditi do kraja radnog vremena, on nam nije odgovorio da li je Komunalna policija zaista kriva, kako to tvrde u NVO Breznica, za stanje kojem se nalazi gradska rijeka.

Izvor Dan