procjecan-racun Vijesti

Prosječan račun za struju u julu u Pljevljima 23,25 eura


Prosječan julski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore, ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni, iznosi 35 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede (EPCG).

Iz EPCG su kazali da domaćinstva u Pljevljima bilježe najnižu prosječnu potrošnju od 23,25 eura, dok je najveća očitana u Ulcinju, 59,77 eura.

-Račun vrijedan preko 150 EUR dobiće svega 1,46 odsto potrošača, dok je potrošnja od 100 do 150 eura očitana kod 1,88 odsto kupaca, navodi se u saopštenju.

Iz kompanije su rekli da će julske račune, umanjene za iznos popusta za redovne platies, dobiti čak 55 odsto domaćinstava u Crnoj Gori, odnosno 191,42 hiljade kupaca.

Iz EPCG su saopštili da su domaćinstva u julu potrošila 109,34 miliona kilovatsati (kWh) električne energije, što je 22 odsto više u odnosu na jun, odnosno tri odsto manje u odnosu na potrošnju ostvarenu tokom prošlogodišnjeg jula.

Iz kompanije su najavili da će od 1. septembra pokrenuti akciju Podijelimo teret 6, koja će trajati do 30. novembra.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>