PARAOLIPIJCI PRIPREME U PLJEVLJIMA ZA EP Z BERLINU 19 Sport

Državno prvenstvo u atletici za osobe sa invaliditetom u nedelju na gradskom stadionu


U nedelju  12. avgusta, na Gradskom stadionu,  sa početkom u 12  časova,  biće održano   Državno prvenstvo u atletici za osobe sa invaliditetom.  Ovo tradicionalno prvenstvo   48. po redu održaće se prvi put u Pljevljima. Ovih godina prvenstvo je održavano u Bijelom Polju i Baru.

Ovo će ujedno biti generalna  provjera našim paraolimpijcima pred Evropsko prvenstvo. Ekspedicija već u  četvrtak putuje  za Berlin.

paraolimpijci Crne Gore Pripreme za EP u Pljevljima 2018.

Učešće na prvenstvu pored elitnih paraolimpijaca, uzeće i  veliki broj osoba sa invaliditetom  iz Udruženja parapljegičara Crne Gore, lokalnih organizacija Slijepih Crne Gore i veliki broj rekreativaca.

Iz Paraolimpijskog komiteta u razgovoru za pvportal,  kazali su da očekuju atraktivna takmičenja u disciplinama  kategorija 34 i 54.  Kategorija osoba bez vida, kategorija osoba  sa ostatkom vida, disciplini  trčanja na 100 metara , vožnja  kolica  na 100 metara, skok u dalj, bacanje kugle, bacanje koplja.

Bacanje kugle

Za rekreativce je pripremljeno iznenađenje, takmičenje po regijama u navlačenju konopca, koje ne  potpada pod atletsko Prvenstvo.  Druženje,  inkluzija, integracija  su u ovom sportu  ujedno  mnogo važnijI od samog  takmičarskog dijela.

Organizatori Državnog prvenstva  su Savez slijepih Crne Gore, Paraolimpijski komitet Crne Gore,  Sportsko – rekreativno društvo slijepih  Podgorica, uz tehnićku pomoć  Udruženja paraplegičara Pljevlja. Generalni pokrovitelj Državnog prvenstva  je Ministarstvo sporta Crne Gore.

D.G.