Naslovna NVO Bez rizika nema dobitka Mladim Pljevljacima ne fali ideja za započinjanje sopstvenog biznisa

Mladim Pljevljacima ne fali ideja za započinjanje sopstvenog biznisa

1

U sklopu projekta „Bez rizika nema dobitka“ koji realizuje „Informativni centar Pljevlja“, a sufinansira Ministarstvo sporta – Direktorat za mlade, održane su tri radionice o osnovama izrade biznis plana.

Cilj projekta je edukacija i motivisanje mladih da se počnu baviti preduzetništvom i u tom sektoru obezbjede radno mjesto za sebe, ali zaposle i druge.

– Mladi koji su učestvovali na radionicama pokazali su veliku zainteresovanost, nijesu bili samo puki posmatrači već su se aktivno uključili u rad i kao rezultat toga dobili smo desetak veoma kvalitetnih i raznovrsnih biznis ideja. Nadamo se da će im ovo biti prvi korak, koji je uvijek i najteži, u pokretanju sopstvenog biznisa. A dvije ili možda više biznis ideje koje su se rodile na ovim radionicama podržaćemo sa ukupno 2 000 hiljade eura kojima raspolažemo u ovom projektu – rekao nam je Edin Zuković iz Informativnog centra Pljevlja

U toku radionica razvile su se i ineteresantne ideje, od kojih su neke za ove prostore neobične i nove, poput  rudarenja kripto valuta.

– Ovim poslom se bavim već više od pola godine i ovo je prilika koju bih iskoristio da dokupim još više grafičkih karti koje koristim za rudarenje kriptovaluta – rekao nam je Edin Čuturić učesnik radionica

A na pitanje, da li se u Crnoj Gori može živjeti od kopanja kriptovaluta Edin odgovara:

– Na osnovu mog iskustva, kada uložite određenu sumu novca, može! S obzirom da se posao sastoji od toga što se računar samo uključi i on odražuje sav posao a vi ste slobodni za obavljanje nekog drugog posla.

Radionice Biznis plan 2

Radionice Biznis plan 3

Radionice Biznis plan 4

Radionice Biznis plan

Učesnici su zadovoljni onim što su naučili na radionicama.

– Zadovoljna sam učešćem na radionicama, prikupila sam dosta novih informacija koje će mi pomoći ubuduće, dakle, ako budem imala i nekih novih ideja za samozapošljavanje, mislim da će mi značiti ove radinice i da ću moći samostalno da konkurišem sa svojom idejom kod investitora rekla nam je Milanka Despotović učesnica na radionicama

Na radionice se prijavilo 20 mladih nezaposlenih lica, od kojih je njih više od polovine aktivno učestvovalo koji su na kraju obuke izradili biznis svoje planove. Neki od ovih biznis planova će biti finansijski podržani sa ukupnim iznosom od 2 000 eura.

1 KOMENTAR

Comments are closed.