mjerna stanica Vijesti

U julu koncentracija PM 10 čestica iznad dozvoljene


U ljetnjim mjesecima, kvalitet vazduha  u Pljevljima je po pravilu dobar.  Vrijednosti pm10 ćestica  se nalaze načajno ispod dozvoljenih vrijednosti , 50 mikrograma po metru kubnom.

 

U periodu od 1. do 13.  Jula  primjetno je značajno   prekoračenje u pojedinim danima.

Na primer 3. Jula prekoračenje iznosi 5 puta više od dozvoljene granice, zabilježena je vrijednos od 250 mikrograma po metru kubnom.  Slična prekoračenja pm10 čestica  se bilježe i 4. jula, a 6. jula u 15 časova izmjereno je 258 mirkograma po metru kubnom.,  u večernjim časovim  koncentracija je bila 268 mikrograma po metru kubnom.  A 7. jula u 12 časova zabilježena  je vrijednost od 236 mikrograma po metru kubnom, u večernjim časovima bilježi se koncentracija od 265 mikrograma po metru kubnom.  Prekoračenja bilježimo i 10. Jula u 11 časova i u večernjim časovima.

 

Ova pojava će tražiti i dodatno pojašnjenje,  jedno od mogućih je i nepovoljne meterolška situacija.  Jedan dio naših sugrađana je ložio, a moguće da su ova prekoračenja povezana sa nekim  industrijskim postrojenjima.

Izvor: tvpljevlja


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “U julu koncentracija PM 10 čestica iznad dozvoljene

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>