Naslovna Sport Fudbal Spektakl kraj Bistrice

Spektakl kraj Bistrice

0

U RUDARU VERUJU DA MOGU OSTATI NEPORAŽENI KRAJ BISTRICE

Bors Knežević za Pvportal

Ljubitelji fudbala u Crnoj Gori ponovo imaju zaista jak razlog da napune tribine stadiona kraj Bistrice. Sudeći po atmosferi koja vlada u Nikšiću, duel Sutjeske i Partizana biće istinski praznik fudbala.

Uoči ove utakmice održana je i konferencija za štampu, na kojoj su o očekivanjima pred duel sa Partizanom govorili trener Rudara Vuko Bogavac i fudbaler Milija Golubović.
-Dobro znamo ko nam je protivnik i naravno da moramo biti i te kako oprezni. Igramo sa timom koji ima zaista bogatu istoriju, koji ima ogroman kvalitet, sa timom koji je proše sezone stigao di grupe faze Lige Evrope i to se jednostavno mora poštovati. Sa druge strane bili smo svedoci velikih iznenađenja i na aktuelnom Svetkom prvenstvu, tako da kod nas postoji nada da moženo napraviti nešto slično. Maksimalno smo motivisani i spremni da damo sve od sebe. Očekujem pre svega divnu atmosferu na tribinama, veliku borbu na terenu stadionu kraj Bistrice. Mada Beograđani, naravno u Nikšić stižu sa oreolom ne malog favorita, ipak će to morati da dokažu na travi. Partizan je skup odličnih pojedinaca, ali mi ćemo sve učiniti da stignemo do istorijskog rezultat. Sa druge strane, moramo biti oprezni, jer igramo sa takvim rivalom. – kazao je Vuko Bogavac.

Milija Golubović se nada da Rudar može do pozitivnog rezultata.

-Bez dileme biće đavolski teško, jedino što mogu da obećam je da ćemo svi dati svoj maksimum. Svi parametri, od kvaliteta, preko budžeta, ambicija, jasno je na strani su Beograđana. Ovakve utakmice su i pod velikom pažnjom javnosti. Koncentracija na ovakvoj utakmici mora da bude maksimalna od prvog do poslednjeg minuta, i s loptom i bez nje. Protivnik je jak, kvalitetan, tu nema priče. Imamo motiva, volje, želje, mislim i kvalitet da se dostojno suprostavimo Partizanu. Moramo biti agresivni, racionalci baš svih 90 minuta. Baš u ni jednom momentu ne smemo zanemariti ni tu psihološku komponentu utakmice. Ovo je velika utakmica, a njih ne možemo igrati baš svaki dan. Ja uvek verujem u ekipu i naše mogućnosti. Sportski je nadati se da ćemo makar ostati neporaženi. U goste nam dolazi ekipa Partizana, a o istoriji ovog kluba izlišno je i govoriti. Moramo biti oprezni u svakom trenutku, ali i istovremeno i spremni da kreiramo igru na pravi način. Čovek jednostavno mora imati respekt kada za suparnika ima takvog rivala. Sa druge strane verujem u ekipu i naše mogućnosti. – konstatovao je Milija Golubović.

FOTO ŽELJKO ŠAURIĆ

Karte rasprodate

Istinski ljubitelji fudbala u Nikšiću biće svakako razočarani činjenicom da na dan utakmcie neće biti prodaje karata. Sve karte, njih 1.700 za zapadnu tribinu su rasprodane u Pljevljima. Po rečima čelnih ljudi iz Rudara da su imali 10.000 karata sve bi bile prodate. Karte za istočno tribinu nisu bile u slobodnoj prodaji, jer ih je trebovao Partizan i podelio navijaččkim udruženjima.

Bez TV prenosa za Crnu Goru

Interesantno je niko iz Crne Gore nije otkupio TV prava za ovu utakmicu. Za Srbiju TV prava otkupila je Radio televizija Srbije.U gradu na obalam Breznice su ogorčeni ovakvim postukom, jer recimo Arena sport prenosi Budućnost-Trečin a sigurno je das u Slovaci mnogo manje atraktivan protivnik od Partizana. Prošle godine kada je Budućnost igrala sa Partizanom danima se na televizijama čije je sjedište u Podgorici vrtjela najava ove utakmice, a Arena sport je sat ranije počela prenos. RTV Pljevlja dobila je punudu da prenosi ovu utakmicu, ali zbog toga što je sva oprema izgorjela u požaru nije u mogućnosti da realizuje prenos.