Naslovna Vijesti Društvo Psi lutalice usmrtlli i povrjedili oko 40 ovaca

Psi lutalice usmrtlli i povrjedili oko 40 ovaca

1

Psi lutalice su prije par dana usmrtili i povrijedili oko 40 ovaca i jagnjadi domaćina Budimira Jašovića iz sela Jagnjilo.. Napušteni psi su u jutarnjim časovima upali u dobro obezbijeđen tor. Uspjeli su, razgoneći stado koje je brojalo devedeset ovaca i sedamdesetero jagnjadi, da poruše dio tora, a onda su se poigravali sa uplašenom stokom  po obližnjim livadama i parkovskoj borovoj šumi, sve do grada.

-Od Nove godine napušteni psi prepolovili su mi stado. U neposrednoj blizini imanja, nalazi oko pedeset pasa lutalica, koji se ničega ne plaše. Svakodnevno mi napadaju stoku, tako da su mi od 1. januara do danas usmrtili oko trideset ovaca, jagnjadi, koza i jaradi.Prije nekoliko dana su mi povrijedili kravu. Strašno je šta se ovdje dešava. Ja i kad bih htio ne mogu da ubijam pse, ali javno kažem da bi mi bilo bolje da ubijam pse  i da idem u zatvor nego da trpim to što mi se dešava, kaže Jašović i dodaje da je bolje u zatvoru nego gledati kako mu propada imovina od koje živi.

Budimir Jašović

Kaže da je u prethodnom periodu pokretna traka od kopa Rudnika uglja do deponije Jagnjilo  razdvajala gradsku deponiju od njegovog imanja. Sada je traka uklonjena i psi dolaze sa deponije i napadaju stoku.

On navodi da će nakon uviđaja veterinara i nakon što se uz pomoć minđuša tačno utvrdi koliko je usmrćeno ovaca i jagnjadi, tužiti i lokalnu upravu i državu, jer su zaštitili pse, a nisu ih smjestili tamo gdje nikome neće praviti štetu.

-Na sudu ću tražiti obeštećenje, jer je ovo strašno, kaže Jašović i ističe da se njegov problem mora rješavati jer su napušteni psi praktično podivljali.

Izvor: tvpljevlja

1 KOMENTAR

  1. Vrijedni domacine, razumijem tvoju nevolju. Nije tebi mjesto u zatvoru ti I tvoja porodica su za primjer. Psi lutalice najvjerovatnije neznaju ali njihovi sticenici bi tribali odgovarati. Zalosno ali izgleda u nasoj opstini nema mjesta za postene I vrijedne ljude. Jednog dana ce i kamen zaplakati

Comments are closed.