Naslovna Vijesti Društvo Pehar sa Svjetskog prvenstva harmonike u Pljevlja donosi Maid Bojadzić

Pehar sa Svjetskog prvenstva harmonike u Pljevlja donosi Maid Bojadzić

1

Od 5. do 8. jula u Sloveniji je održano Svjetsko prvenstvo za harmoniku – Accordion games 2018.

Na tom svjetskom takmičenju učešće su mogli da uzmu samo takmičari koji su prošli kvalifikacije. Dio učesnika, medju kojima je bio i Maid, osvojenim nagradama na internacionalnim festivalima su obezbjedili direktan plasman.

Takmičenje je bilo dvoetapno, tj.nakon prvog predstavljanja učesnika, odabrani su finalisti koji su nastupali i drugi dan. Učesnici su bili podijeljeni u grupe – po vrsti harmonike, kategorije po uzrastu, kao i po vrsti muzike (klasična, etno, folk).
Maid Bojadzić je bio jedini takmičar iz Crne Gore. Svirao je u kategoriji A2 (2007.godiste) grupa – klavirna harmonika, klasična muzika. Učesnike je ocjenjivao osmočlani internacionalni žiri sastavljen od eminentnih imena iz svjeta harmonike.

Sa najvećim brojem bodova u kategoriji, Maid je osvojio prvu nagradu.
Pehar, zlatnu medalju i diplomu uručio mu je predsjednik komisije prof.dr Zoran Rakić.
Maidov trud, upornost i posvecenost harmonici još jednom je rezultirala velikim uspjehom. Profesor Nemanja Potparic je prepoznao talenat, a onda ga na pravi način usmjerio u vode klasične harmonike, u kojima se i sam dokazao kao vrhunski stručnjak.
Za učenika i profesora, nakon 5 prvih nagrada u toku ove školske godine, stigla je i kruna ovogodišnjih takmičenja- prva nagrada sa Svjetskog prvenstva!
Jedna jako uspjesna godina…

Maid Bojadzic 2

1 KOMENTAR

  1. Bravo, Maide.Ponos za roditelje i za sve one koji se raduju svakom dječjem uspjehu! Ne iznenađuju tvoji uspjesi, s obzirom na to koliko se mama posvećuje i tuđoj,a ne svojoj djeci!

Comments are closed.