Naslovna Sport Fudbal Parzian favorit, Pljevljaci se nadaju čudu

Parzian favorit, Pljevljaci se nadaju čudu

0

TRENER RUDARA VUKO BOGAVAC NE KRIJA DA JE PARTIZAN FAVORIT U DVOMEČU SA NJEGOVIM TIMOM

Kako se bliži utakmica sa Partizanom tako u Pljevljima raste fudbalska groznica i po svemu sudeći tražiće se karta više za meč starih sportskih rivala i prijatelja koji će po prvi put odmjeriti snage u evropskom takmičenju. Oni malo stariji ljubitelji fudbala sjećaju se utakmica sa crno belim timom, koje je na stadionu pod Golubinjom posmatralo bliziu desetak hiljada ljudi i još nekoliko hiljada sa okolnih uzvišenja. Bili su to praznici fudbala koji su se danima prepričavali. Sada se evociraju uspmene na te utakmice. Na kraju je zaključak isti, da su tada navijači gledali mnogo kvalitetniji fudbal nego danas i da je sve manje majstora koji su publiku podizali na noge ne samo golovima već lucidnim potezima. Doduše i sada ima igrača koji možda mogu da izmame aplauz, ali fudbal se odavno igra na rezultat i disciplina na terenu ne dozvoljava slobodu koju su tada igrači imali.

Akter tih utakmica bio je sadašnji trener Pljevljaka, Vuko Bogavac, koji će igrom slučaja voditi Rudar protiv Partizana. Znao je Bogavac da svojim przim prodorima, a pred kraj karijere preciznim loptama da razigrava svoje napadače. Sugurno mu je lijepom sjećanju meč odigran 30. septembra 2003. godine, kada je njegov tim u nadoknadi vremena postigao dva gola i osvojio prvi i za sada jedini bod protiv Partizana.

Bila je to jedna izuzetno emotivna utakmica za sve nas, jer smo bili izuzetno motivisani, a tribine prepune. Uspjeli smo da uzmemo bod izuzetno moćnom timu Partizana, koji je te godine uzezo tutulu sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na Crvenu Zvezdu. Znam da je Saša Ilić u dao gol u 70, a Miladin Bečanović u 85. minutu postigao drugi. Mi smo tada krenuli na sve ili ništa. Prvo je u nadoknadi vremena Dragan Bogavac dao gol, a pola minuta nakon toga i Miloš Radanović iz penala. No to su neka druga vremena, kazao je Bogavac prisjećajući se nekadašnjih duela dva kluba.

Strateg Pljevljaka ne krije da je njgov tim autsajder, ali fudbal je igra u kojoj ne pobjeđuju uvijek kvalitenije ekipe.

Partizan je favorit, a mi ćemo pokušati da napravimo iznenađenje. Imamo pravo da se nadamo prolasku u narednu rundu iako znamo da crno beli spremju tim za ligaški dio ovog takmičenja. Iznenađnja se dešavaju i to nije ništa novo u fudbalu. Naše je da se u što boljem svijetlu predstavimo na ovoj utakmici da pokažemo da nismo ekipa za potcjenjivanje, da posjedujemo određen kvalitet. Imamo mi u timu igrača koji je, ne tako davno, igrao protiv Partizana Radomira Đalovića, imamo nekoliko mladih igrača koji traže svoju priliku da se dokažu. Mislim da ljepše prilike neće naći nego protiv velikana kakav je Partizan. Većeg motiva i bolje prilike neće imati bez obzira prođemo li u narednu rundu, jer Partizan je nešto posebno, smatra Bogavac.

On je pozvao navijače da daju vjetar u leđa njegovom timu.

Prava je šteta što se ova utakmica ne igra u Pljevljima, jer je naš stadion bio spreman da ugosti Partizan, ali udaljenost od aerodroma je uslovila da ovu utakmicu igramo u Nikšiću. Znam da će i tamo stadion piti pun. Istok je rezevisan za pristalice Partizana, a naše navijače koji budu na zapadnoj tribini pozivamo da nam daju podršku koja nam je neophodna i da budu uz nas, a mi ćemo dati sve od sebe da im se odužimo, zaključio je stareteg Rudara.