kosultativni sastanka o uređenju grada 18.7 2018 Vijesti

Održan kosultativni satanak o uređenju centra grada


U sali Skupštine opštine Pljevlja, danas je održan konsultativni sastanak o uređenju   ulice Kralja Petra  i centra grada.  Radovi na uređenju centra grada, tačnije ulice Kralja Petra  su  počeli. U toku  su radovi na demontaži , rušenju, uklanjanju  starih materijala i konstrukcija.  Na sastanku je bilo riječi o projektnim rešenjima , prikazani  su primjeri uređenja gradskih zona u gradovima u okruženju  I  urbanistička riješenja . Na sastanku  su razmjenjenja mišljena i ideje za neka buduća urbanistička rješenja  uređenja  centra grada. Predsjednik  Opštine,  prisutnima   je pojasnio  kakva  rešenja su predviđena planom i  šta se očekuje od izvođača radova. Koje su njegove obaveze predviđene ugovorom.

sastanka SO PV

-Osnovni sadržaj  ugovora je novo popločavanje ulice. Prethodno prije rušenja I demontaža treba izvesti  radove na atmosferskoj kanalizaciji. To je ugovoreno sa izvođačem radova  preduzećem “Ving”.  Mi  smo se odlučili za asfaltiranu površinu kao podlogu .  Kada se završe svi radovi oko instalacija , onda slijedi asfalt, pa na suvom pijesku se sve popločava.  Sa preduzećem “Vodovod” smo ugovorili  ugradnju svih  instalacije vodovoda u ulici Kralja Petra. Ali ono što nas je  posebno interesovalo jeste  funkcionalnost  i završni dio centralne gradske zone.  Zato smo I organizovali ovaj sastanak da se konsultujemo sa ljudima od struke I svima onima kojima je stalo do izgleda  grada, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja, Mirko Đačić

Glavna tema sastanka bila je funkcionalnost  I estetika centra grada.  Pokrenuta je priča o grijanju i izgradnji  toplane. Bilo je riječi da li vraćati drvorede sa obje strane ulice ili samo sa jedne strane.  Otvorena su pitanja oko urbanog mobilijara, rasvjete  I u kojoj mjeri primjenjivati nova rješenja. Kako I koliko zadržati   duh  stare čaršije.

Autor: Danko Gospić


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Održan kosultativni satanak o uređenju centra grada

Comments are closed.