Naslovna Vijesti Društvo Kamere registruju krivolovce

Kamere registruju krivolovce

0

Članovi Lovačkog društva „Pljevlja“  su na prostoru lovišta instalirali osam kamera koje su postavljene na nepoznatim lokacijama tako da krivolovci ne mogu saznati gdje se one nalaze. U Lovačkom društvu kažu da će uz pomoć snimaka sa kamera djelovati i lovočuvari i tako raditi na smanjenju krivolova. Kamere će se povremeno i pomjerati kako bi se na taj način kontrolisala dešavanja na širem području lovišta.

–Trenutno imamo osam kamera na terenu, a planiramo da nabavimo još pet. Instaliranje kamera se pokazalo kao jako korisno, jer ako kamere u šumi zabilježe kretanje lica sa oružjem, lovočuvari na tom prostoru pojačavaju svoje prisustvo. Kamere ne moraju direktno da snime lik krivolovca, ali su dale obavještenje da djeluju lovočuvari,  kazao je u razgovoru za „Dan“, predsjednik Lovačkog društva Pljevlja, Slavko Kovačević.


On pojašnjava da je na čitavom prostoru lovišta raspoređena lovočuvarska služba, ali je trenutno neophodno što više osavremeniti tu službu. On vjeruje da kada dobiju još pet kamera, da će lovočuvarima biti mnogo lakše.

– Jako je bitno u čitavoj priči zaštite lovišta što imamo podršku policije koja je uvijek spremna da zajedno sa lovučuvarima krene na teren i da djeluje. Bez takve podrške policije mi ne bi mogli na efikasan način da štititimo lovište,  kaže Kovačević i poručuje da se sve radi kako bi se potencijalni krivolovci odvratili da počine prestup.

Izvor: Dan