Gimnazija Luce 14.06.2018..Still005 Vijesti

U Gimnaziji “Tanasije Pejatović” dodjeljene diplome “Luča”


Na svečanoj Sjednici nastavničkog vjeća, održanoj danas u  Gimnaziji Tnasije Pejatović, svečano su uručene diplome „Luča“,  učenicima školske 2017/2018. Godine.

Za odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u osnovnoj i srednjoj školi najvišu državnu nagradu dobilo je 11 maturanata: Nađa Babić,  Jovana Božović, Božidar Ćaćić, Azra Demirović, Anastasaija Džarić, Semra Junuz,  Danica Knežević,  Tara Knežević, Kristina  Spajić, Alma Šulović i Ana Vukojičić.

Za odličan opšti uspjeh i primjerno vladanje u svakom razredu u osnovnoj i srednjoj školi, „Luču 2″ dobila su 23 maturanta: Berina Ajanović, Darja Avramović, Jovana Bujišić,  Sonja Čolović, Teodora Čvorović,  Danica Duković, Iva Đondović, Ajla Ibrahimović, Tatjana Irić, Anja Janjišević, Arabela Kondo, Nemanja Krezović, Haris Osmanović,  Luka Manojlović, Đurđina Mijatović,  Mirjana Pejatović, Dragana Pupović, Aleksandra Sandić, Branka Stevančević, Amina Šabanić, Marko Tošić, Pavle Vraneš i Milijana Zindović.

Gimnazija Luce 14.06.2018..Still003

I ova generacija maturanata pripremila je  prigodan program, kojim su se zahvalili profesorima  i roditeljima. A u ime generacije svima se obratilaAnastasija Džarić, koja je između ostalog rekla da joj je čast bila biti dio Gimnazije, ali da je završiti gimanaziju sa odličnim uspjehom privilegija.

Čestitajući  dobitnicima „Luče“, direktor imnazije, Dragan Zuković rekao je da je od ustanovljenja ove najveće državne nagrade 1970. Godine u pljevaljskoj Gimnaziji „Luču“  dobilo 1109 maturanata.

Gimnazija Luce 14.06.2018..Still002

-Ove školske 2017/2018. Godine  34 maturanta su  dobitnici diplome „Luča“. I to 11 po osnovu odličnog uspjeha  iz svih nastavnih  predmeta tokom osnovnog i gimnazijskog  obrazovanja.  I 23 po osnovu opšteg odličnog  uspjeha osnovnog i srednjeg obrazovanja i naravno sa primjernim vladanje. Od 114 maturanata, 34 je sa diplomom „Luča“ ili 30 posto.  Dobitnike diplome „Luča“ obavezuje da ne pokleknu u nastavku školovanja i da čuvaju svijetlu tradiciju pljevaljske Gimnazije, kazao je Dragan Zuković, direktor gimnazije „Tanasije Pjeatović“.

Predsjednik opštine Pljevlja, Mirko Đačić poželio je mnogo  sreće i zdravlja svim maturantima i da se upišu na željene fakultete.

Gimnazija Luce 14.06.2018..Still004

-Sve ovo izaziva emocije, melodija  „Računajte na nas“ Đorđa Balaševića, kasnije djevojka je svirala  Betovena  „Za Elizu“, a i sve ovo što smo čuli od vas ali i ono što smo pročitali. Sve to doprinosi jednom snažnom utisku  da se nalazimo na mjestu koje je za svako poštovanje istorijski, a i aktuelnim trenutkom. Istorijski zato što Gimnazija nakon 117 godina rada i dalje postoji u svom najboljem mogućem stanju, a aktuelni trenutak svjedoči tome da  i ovaj put imamo preko 30 maturanata  koji su sve razrede završili sa odličnim uspjehom i njih 11 koji su imali sve petice iz svih predmeta tokom  svih razreda. To je zaista podvig koji se  ne može uporediti sa bilo čim, kazao je predsjednik Opštine Pljevlja, Mirko Đačić.

Svečanoj sjednici Nastavničkog  vijeća i dodjeli diploma „Luča“ prisustvovali su  profesori Gimnazije, roditelji nagrađenih maturanata, članovi školskog Odbora, bivši profesori gimnazije  „Tanasije Pjeatović“, sekretar Sekretarijata za društvene djelatnosti, Mersudin Halilović, direktori osnovnih škola, direktor Srednje stručne škole kao i drugi gosti.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

One comment on “U Gimnaziji “Tanasije Pejatović” dodjeljene diplome “Luča”


  1. Честитке добитницима. И ове године убедељиво велики број девојака добитница. Само шест младића, Браво цурице, ајмо дечаци!

Comments are closed.