Naslovna Vijesti Hronika Saopštenje CB Pljevlja – U prvih pet mjeseci 35 saobraćajnih nezgoda

Saopštenje CB Pljevlja – U prvih pet mjeseci 35 saobraćajnih nezgoda

0

SAOPŠTENJE CENTAR BEZBJEDNOSTI PLJEVLJA

Tokom prvih 5 mjeseci tekuće godine na gradskom području dogodilo se 35 saobraćajnih nezgoda za koje je vršen uviđaj lica mjesta od strane policijskih službenika. U odnosu na isti period 2017. godine, broj saobraćajnih nezgoda veći je za 13, procentualno izraženo za 52%.

Analizom uzroka saobraćajnih nezgoda ustanovljeno je da su, prvenstveno, “greške” vozača vodeći uzrok izazivanja saobraćajnih nezoga usled nepoštovanja saobraćajnih propisa, usled kojih su nastupile posledice u vidu materijalne štete, lakših i težih tjelesnih povreda. Ostali uzroci koji su izazvali ili doprinijeli nastanku saobraćajnih nezgoda su nepropisno parkiranje na ulicama i trotoarima vozila koja su ometala bezbjedno odvijanje saobraćaja, objekti koji smanjuju preglednost i drugi. Saobraćajne nezgode događale su se u sledećim ulicama: Mila Peruničića,  Lovćenskoj, Serdar Janka Vukotića,  Narodne Revolucije, Kralja Petra,  Ivana Milutinovića, 3 .Sandžače Divizije, 2. Proleterske Brigade, Vojske Jugoslavije,  Višegradskoj,  Nikole Pašića,  S. Dimitrijevića.

[the_ad id=“66468″]

I raskrsnicama ulica: Volođina i Mojkovačka,,  M. Peruničića i Sutjeska, K.Petra i I.Milutinovića, N.Revolucije i Podgorička, N.Revolucije i Puta Solidarnosti,  Omladinska i V.Đenisijevića,,  Podogrička i Mojkovačka, Volođina i Obilićeva,  Volođina i Vojske Jugoslavije,  Užička i 4 . Sandžačke Divizije,  Tršova i 1. Decembra,  N.Pašića i 3. Sandžake Divizije,  K.Petra i N.Pašića.

Službenici Centra bezbjenosti Pljevlja u saradnji sa nadležnim subjektima  preduzimaju mjere na unapređenju i poboljšanju uslova i saobraćaja u gradu i na putnim pravcima .

Na području grada i putnim pravcima, na mjestima na kojima se događaju saobraćajne nezgode, biće sprovođene mjere i aktivnosti pojačane kontrole učesnika u saobraćaju, preventivnog i represivnog karaktera.

Ukazujemo na obaveze svih učesnika u saobraćaju da poštuju saobraćajne propise u cilju bezbjednog odvijanja saobraćaja i sprečavanja najtežih posledica.

[the_ad id=“70068″]