Posjeta svestenstva SPC Islamskoj zajednici 17.06.2018..Still001 Vijesti

Povodom Bajrama posjeta predstavnika SPC Meršihatu IZ u Pljevljima


Tradicionalnom posjetom najbrojnijih vjerskih zajednica u Pljevljima nastavljena je tradicije međusobnog čestitnja vjerskih praznika u Pljevljima.

Arhijerejski namjesnik pljevaljski, protojerej stavrofor gosp. Saša Janjić, kao i protjereji Nikola Olić i Ognjen Perković posjetili su Odbor Islamske zajednice u Pljevljima povodom Ramazanskog Bajrama i predstavnicima Islamske zajednice i svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti čestitali Ramazanski Bajram. Veliki islamski praznik u ime Crkvenog odbora pri hrmu Svete Petke čestitao je Gorčilo Bujišić.

Ovom već tradicionalnom posjetom, iskazano je međusobno poštovanje vjerskih zajednica u Pljevljima. U srdčnom razgovoru istaknuto je da  moleći se Bogu i proslavljajući praznike u duhu vjere, iznad svega veliča se ljubav, milosrđe, razumijevanje i poštovanje prema drugima.  Naglašeno je da ova sredina i ljudi koji u njoj zajedno žive upravo po ovim principima izgradili su međusobni sklad koji može da posluži za primjer drugima. Domaćini predstavnicima Srpske pravooslavne crkve bili su Glavni imam Samir efendija Kadribašić, kao i predstavnici Meršihata islmske zajednice u Pljevljima Mustafa Brahić i Jakub Durgut.