Naslovna Najnovije vijesti Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije

Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije

0

NVU „ Zračak Nade“- Projekat  „Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije“

Proteklog vikenda NVU “Zračak Nade” je u svojim prostorijama realizovalo seminar za korišćenje asisitvne tehnologije u radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju za vaspitače i nastavnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Pljevljima . Seminar je jedna od aktivnosti u okviru projekta „Poboljšanje usluga podrške za život u zajednici upotrebom asistivne tehnologije“.

IMG_1978

Projekat je finansijski podržao Fond za aktivno građanstvo– fAKT i dio je programa “De Facto Razvoj” koji finansira Evropska unija, posredstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori kroz program IPA 2016 Instrument za civilno društvo.

IMG_1884

Seminar za korišćenje asisitvne tehnologije u radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju za vaspitače i nastavnike u vrtićima, osnovnim i srednjim školama u Pljevljima realizovao se po Programu „ Korišćenje asistivne tehnologije u radu sa djecom sa posebnim obrazovnim potrebama“, koji je akreditovana kod Zavoda za školstvo u katalogu 2017/2018.

Predavači na seminaru bili su autori programa i stručnjaci sa dugogodišnjim iskustvom u radu sa djecom i mladima sa smetnjama u razvoju. Seminaru su prisustvovali vaspitači i nastavnici iz vrtića i osnovnih i srednjih škola u Pljevljimai svi učesnici seminara će dobiti sertifikate od Zavoda za školstvo.