Home Vijesti Društvo Održane sedme „Igre bez granica“

Održane sedme „Igre bez granica“

0

U osnovnoj školi ,,Kruševo” u selu Kruševo,  u subotu 2. juna 2018. godine, održane su VII ,,Igre bez granica“. Na igrama je učestvovalo oko 100 takmičara iz devet osnovnih škola sa teritorije opštine Pljevlja.

Dje­ca su se tak­mi­či­la u ra­znim igra­ma spret­no­sti, okret­no­sti, pre­ci­zno­sti i br­zi­ni, a to­kom tak­mi­če­nja koor­di­na­tor iga­ra je bio pro­fe­sor Mla­den Zo­rić.

image001

Nakon nadmetanja u 6 takmičarskih disciplina,u generalnom plasmanu, prvo mjesto je pripalo učenicima OŠ ”Jakub Kubur” selo Boljanići, drugo mjesto je osvojila OŠ ,,Radoje Tošić” selo Srdanov Grob a treće mjesto je pripalo učenicima gradske škole ,,Boško Buha”. Tri prvoplasirane škole dobile su pehare i diplome, dok su sve škole koje su učestvovale dobile zahvalnice za učešće.

image003

Uspješan organizator i ovogodišnjih Igara je Školsko sportsko društvo škole u Kruševu. Još jednom je pokazan značaj postojanja školskih sportskih društava, povezivanja djece sela i grada, kao i značaj fizičke aktivnosti.

image005

Koordinator Igara Mladen Zorić je zadovoljan brojem i kvalitetom učesnika. On je, takođe, istakao da ove igre imaju za cilj, prije svega, druženje i upoznavanje djece, a zatim i sama fizička aktivnost djece u prirodi.

image007