Izgorela RTV Pljevlja.Still001 Vijesti

Nalaz sudskog vještaka – Vatromet uzrok požara u prostorijama RTPV


U nalazu sudskog vještaka  Radovana Popovića se kaže:

-Sagledavanjem lica mjesta  i tragova nađenim na istom konstatovano je da je požar koji je nastao u noći  22. maja 2018. Godine  oko 6 časova  u porstorijama RTPV , nastao na drvenim  elementima , daskama  koje su se nalazile ispod bakarnog lima, koji je služio kao krovni pokrivač  objekta, a u djelu krova  sa desne strane koji služi kao  izlaz na krov objekta.  Požar na istom djelu nastao je kao posledica  sagorijevanja papirne ambalaže  iz koje je ispaljen vatromet, a koja se nalazila na limeno- bakarnom djelu krova objekta.  Sagorijevanjem papirne amabalaže na krovnom djelu objekta  došlo je do pregrijavanja  drvenih elemenata, dasaka na koje se oslanjao bakarni  lim. Što je uzrokovalo pojavu žarenja na istim , koje se posle dužeg tinjajućeg procesa  pretvorilo u otvoreni plamen, a samim tim  i nastajanje požara u prostorijama RTPV, kaže se u izvještaju sudskog vještaka, Radovana Popovića

Izvor: RTPV


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

2 comments on “Nalaz sudskog vještaka – Vatromet uzrok požara u prostorijama RTPV

 1. Beli luk

  I meni je potpuno nelogicno…zapalite najjacu vatru u sporetu i na plocu stavite drvenu gredu , nema sanse da se zapali…pocrni ali ne zapali se…pogotovo sto je sa gornje strane gorio karton, materijal koji ne razvija visoku temperaturu…pored toga,toplota ide na gore a ne na dolje…dakle…prosto nevjerovatno…da je ne znam koji materijal sagorijevao na krovu cisto sumnjam da bi se javio plamen ispod lima…ali eto…

 2. Dragan

  Pomno pratim razvoj dogadjaja.
  Iz iskustva verujem da vatromet te vrste nije mogao da zapali zgradu i iskreno se nadam da ce pravim vestačenjem sa rekonstrukcijom dogadjaja dokazati to.
  Boksevi kada se ispucaju u roku od par minuta se zapale ili ostanu ugaseni.
  Da neko prijavi vatru tek posle 7 sagi od momenta ispaljivanja vatrometa i da za to okrivi izvodjaca je apsurd.
  Takodje pripadnici vatrogasne sluzbe koji su bili na mestu izvodjenja vatrometa nisu spomenuti,zasto su napustili lokaciju ako je nesto tinjalo.i jos neke stvari su tu nelogicne ali to ostavljam istraznim organima i tuziocu,koji ce verovatno imati jos posla po ovom predmetu.
  Ovde je bitna istina .

Comments are closed.