Home Vijesti Društvo Lutka motorom na malinare

Lutka motorom na malinare

0

Blokada  dijela Ibarske magistrale kod Prijepolja,  traje od subote. Na tom putnom pravcu, potpuno je obustavljen teretni saobraćaj. Najveću  štetu trpe pljevalski  prevoznici,  jer se nekoliko desetina kamiona  nalazi u blokadi. Kad je u pitanju putnički saobraćaj,  koriste se alternativni putni  pravci, preko Čemerna, Krajčinovića, Uvca i Priboja. Međutim prtoblem je u tome što putnici prolaze kroz četiri  granična prelaza i tri države. Preko granićnih prelaza Crne Gore,  Bosne i Hercegovine i dva  granična prelaza Republike Srbije. Saobraćaj u Prijepolju je u totalnom kolapsu, a koliko su frustrirani preduzetnici najbolje  govori Lutkin primjer.

Na barikadi koju malinari drže na magistralnom putu kroz Prijepolje nešto oko 12.30 časova,  došlo je do incidenta koji umalo nije prerastao u verbalni sukob, a u kome su učestovovali protestanti i jedan lokalni funcioner.

Bahrija Beganović zvani Lutka, čija stranka Demokratske partija Sandžaka participira u prijepoljskoj vlasti, i vlasnik nekoliko preduzeća, svojim motorom – četvorotočkašem pokušao je da prođe kroz masu demonstranata na barikadi. Kako malinari ne dozvoljavaju prolaz nikome osim medicinskim vozilima, nisu dozvolili ni Beganoviću da prođe.

Lutka malinari

Masa je stala pred Beganovića i tada je došlo do salva uvreda sa obje strane i malo je nedostajalo da dođe do fizičkog sukoba koji je sprječila policija. Malinari kažu da je Beganović bahato pokušao da prođe kroz blokadu, ali mu nije dozvoljeno zbog čega je počeo da vrijeđa i psuje.

Na zakrčenim prijepoljskim ulicama, kojima se usmjerava saobraćaj, i dalje je totalni kolaps. Ivanjski most kojim je jutros bilo nemoguće proći jer su se ovdje zaglavili kamioni i autobusi, sada je prohodan, ali za prolazak kroz grad treba najmanje dva sata.

Interesantno je to  da se na djelu Ibarske magistrale  gdje je štrajk i blokada puta,  nalazi samo jedna veća  hladnjača za otkup malina. dok se u Arilju, Ivanjici, Požegi, Kosjeriću i okolini  nalazi nekoliko desetina  hladnjača za otkup malina. Mnogi su skloni razmišljanju, da se iza štrajka malinara krije neki drugi razlog za blokadu ovog  djela Ibarske magistrale.

Izvor: Pvportal/Blic

M.P.