36002593_1549936185116453_5401967813436899328_n Sport

Breznica dočekuje Spartak, Bazel i Kirjat Gat


Već je ranije bilo poznato da će šampionke Crne Gore FK Breznica biti domaćin  jedne kvalifikacione grupe UEFA lige šampiona  koja se igra od 7. do 13. avgusta 2018. godine. Žreb je htio da i ove godine Breznica ugosti šampione Srbije Spartak i Izraela Kitjat Gat, a ove godine umjesto prvaka Norveške u Podgoricu stižu vicešampionke Švjacarske ekipa Bazela.  Upravo sa ovim timom Breznica će 7. avgusta na stadionu pod Goricom otvoriti turnir grupe pet. Istog dana u Nikšiću sastaće se Spartak i Kirjat Gat. Tri dana nakon toga Breznica će odmjeriti snage sa Spartakom, a u drugoj utakmici sastaće se Kirjat Gat i Bazel. Poslednjeg dana turnira Breznica će kao i prošle sezone igrati sa pravkom Izraela, a najvjerovatnije o prvom mjestu u grupi odlučiće meč između Spartaka i Bazela.

Iz FK Breznica naglasili su da je sama prilika da igraju Ligu šampiona veliko iskustvo za klub.

Takođe dobili smo veliko priznanje da drugu sezonu uzsatopno budemo domaćini jedne od kvalifikacionih grupa. Očigledno je UEFA u nama prepoznala jedan pokretački potencijal razvoja ženskog fudbala u regionu, a klub iz godine u godinu organizaciono napreduje. Biće nam velika čast da dočekamo naše sportske prijatelje, da ponovo ugostimo Spartak i Kirjat Gat i da pokažemo klubu sa najvećim budžetom u grubi, Bazelu, da imamo namjeru da polako u evropskim takmičenjima ostavljamo trag. Ovaj turnir biće jedno veliko iskustvo za nas. Na premijeri protiv Bazela pokušaćemo da se prikažemo u što boljem svijetlu. Bazel prvi put ove sezone igra kvalifikacionu grupu jer je do sada bio direktan učesnik osmine finala. Radi se o timu koji vodi iskusna Njemica Sisi Rajt, a u timu imaju desetak strankinja. Njaviše je Njemica, ali tu ima fudbalerki iz Engleske, Novog Zelanda, Hrvatske, Austrije…Snagu Spartaka osjetili smo prošle sezone, a ove se nadamo da ćemo “Plavim golubicama” pružiti jači otpor. Tim iz Izraela prošle sezone ostao nam je u lijepom sjećanju jer smo protiv njih odigrali odlično, bilo je 2:2. Sada ćemo pokušati da dođemo do pobjede, mada će to biti izuzetno teško jer su se i one pojačale. Doduše ni mi nećemo sjediti skrštenih ruku kada su u pitanju pojačanja….., kazao je trener Breznice Zoran Vuković.

35295535_1838462319546402_2370194757612732416_n

Od svih učesnica na UEFA listi najbolji rejting ima ŽFK Spartak sa čak 19.285 bodova što je ukupno 19 mjesto u Evropu, međutim zbog rejtinga lige tim iz Subotice mora da igra kvalifikacionu grupu. Prednost nad timom iz Srbije dobili su italijanski klubovi Fjorentina i Juventus, koji su među povlašćenim ekipama. Prošle sezone Spartak je bio drugi u grupi jer je u poslednjem kolu izgubio od Alaldsnesa sa 2:0. Tim iz Subotice pobejdio je Breznicu sa 6:0 i Kiraj gat sa 7:2. I ove sezone Sprtak ima odličan tim u kome se pored sdkoro kompletne reprezentacije Srbije nalaze i iskusne internacionalke

Izbjegli smo velike favorite tako da smo zadovoljni žrebom. Međutim, u grupi je Bazel, izuzetno jak klub, velikog budžeta, dugogodišnji učesnik najeminentnijeg takmičenja i najjači protivnik u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona od tri naša protivnika. Breznica i Kijrat su nam poznati od prošle godine. Ne bi trebalo sa njima da imamo većih poteškoća u duelima. Te dvije utakmice su nam prioritet protiv šampiona Izraela i domaćina, a u poslednjoj ćemo najverovatnije voditi bitku sa Švajcarcima za prvo mjesto u grupi. Neće biti lako, ali ćemo se potruditi da obezbjedimo prolaz u dalji krug za Ligu šampiona – rekao je Bojan Arsić, sportski direktor Spartaka nakon žreba u Nionu.