ovce-grom-1-Copy Vijesti

Od udara groma stradalo 50 ovaca


Na području opštine Pljevlja od udara groma stradalo je pedeset ovaca i jagnjadi. U selu Kozica, u dva odvojena slučaja, od udara groma stradale su 33 ovce. Grom je ubio 27 jagnjadi i ovaca u vlasništvu Bobana Pejovića, ali i šest ovaca i jagnjadi njegovog komšije Mila Gajevića. Udar groma u selu Pandurica gotovo je uništio cjelokupno stado Miloja Terzića, ubivši 20 jagnjadi i ovaca.
– Šteta je velika. Mislio sam da ću od prodaje jagnjadi imati dobar prihod, a sada nemam ništa. Jagnjad su bila teška već sada do pedeset kilograma – kazao je Terzić u razgovoru za „Dan” i objasnio da su se ovce u vrijeme udara groma nalazile na ispaši i kada je počela da pada kiša sklonile su se ispod smrče gdje ih je grom ubio.


U poslednjih petnaest dana na području opštine Pljevlja zabilježene su brojne vremske nepogode. Kiša i grad praćeni grmljavinom uništili su vrtove i bašte,a poljoprivrednici ne uspijevaju ni da pokupe pokošeno sijeno pa otkosi bukvalno trunu na livadama. Štete su velike, a u lokalnoj upravi kažu da će uskoro izvršiti njihovu procjenu.

Izvor Dan


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove autora komentara, a ne stavove PV portal-a. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Zadržavamo pravo da određene komentare obrišemo bez najave i objašnjenja.

Leave a Comment

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>