Zablistaću u vrtiću Pljevlja trg Vijesti

U Pljevljima počela kampanja „Zablistaću u vrtiću“


U Pljevljima je danas počela kampanja za povećanje upisa djece u predškolske ustanove pod nazivom „Zablistaću u vrtiću“, koju je Ministarstvo prosvjete pokrenulo povodom početka upisa u vrtiće. Kroz interaktivnu predstavu Dječijeg pozorišta „Stanković“ iz Nikšića, pjesmu i igru djece iz vrtića, sa gradskog trga poslata je poruka da je predškolsko obrazovanje ključno za razvoj djeteta i da svako dijete treba vrtić.

Na manifestaciji, pred oko stotinu mališana i njihovih roditelja obratile su se direktorica Direktorata za predškolsko, osnovno i inkluzivo obrazovanje Arijana Nikolić – Vučinić i direktorica JPU „Eko bajka“ Abela Popović, a događaju je prisustvovao i predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić.

Nikolić-Vučinić je rekla da kampanja „Zablistaću u vrtiću“ ima za cilj da još jednom ukaže roditeljima da boravak u vrtićima doprinosti znatno boljem cjelokupnom razvoju njihove djece.

Arijana Nikolić

Ona je istakla da „djeca u vrtiću razvijaju kongnitivne vještine, uče prve riječi na engleskom jeziku, sklapaju prijateljstva i time se uče socijalizaciji. Uz predan rad vaspitača uče nove pjesme, razvijaju kreativnost što doprinosi njihovoj većoj spremnosti za prelazak u školsko okruženje“, te da je jedna od važnijih odluka u roditeljstvu upis djeteta u vrtić.

Direktorica pljevaljskog vrtića, Abela Popović, ukazala je roditeljima na dobre uslove u kojima radi vrtić, pojasnila procedure upisa i pozvala roditelje da upišu svoju djecu zbog svih benefita koje im boravak u predškolskoj ustanovi pruža.
Iz kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB) u Pljevljima će se graditi novi vrtić, a uskoro se očekuje raspisivanje tendera za izgradnju.

Abela Popović Mirko Đačić- Zablistaću u vrtiću

U crnogorskim vrtićima trenutno boravi oko 21.000 mališana, a na Sjeveru je nakon kampanje „Svi u vrtić“, koju je uz podršku Ministarstva prosvjete sprovodio UNICEF, obuhvat predškolskim obrazovanjem povećan za 20 %.
Zablistaću u vrtiću Trg 13 jul Pljevlja
Povećanju broja djece u predškolskom obrazovanju, u 15 crnogorskih opština doprinosi i rad interaktivnih službi vrtića koje dva puta sedmično, u trajanju od 2 do 3 sata, sistematski i organizovano rade sa djecom u udaljenim područjima.

Pripremio, Danko Gospić