Mijusko Bojovic Sport

Pljevljak heroj mađarskog velikana: Mijuško Bojović donio Ujpeštu trofej u Kupu


Nekadašnji mladi reprezentativac Crne Gore blistao u uspjehu tima Nebojše Vignjevića

Navijači mađarskog velikana slave Pljevljaka – Mijuško Bojović je bio heroj finala Kupa, jer je dao gol i posljednji penal u obračunu Ujpešta sa Fudbalskom akademijom Puškaš.

Nekadašnji mladi reprezentativac je na „Grupama areni“ u Budimpešti dao gol za preokret svog tima u 62. minutu, ali je svega četiri minuta kasnije Hrvat Antonio Perošević izjednačio na 2:2.

Do kraja regularnog toka i u produžecima nije bilo golova, pa su osvajača trofeja rješavali penali. Nakon pet serija je bilo 6:6 u ukupnom rezultatu, a šestu je otvorio Bojović i šutem po sredini gola donio prednost Ujpeštu.

Tada je u drugog heroja izrastao srpski golman Filip Pajović, koji je odbranio udarac Janoša Hegeduša za veliko slavlje tima koji sa klupe predvodi Nebojša Vignjević.

Srpski stručnjak, koji je vodio Grbalj i Rudar, a 2011. godine misteriozno ostao bez angažmana u Budućnosti, vodi velikana iz Nove Pešte od 2013. i ovo mu je drugi pehar u Kupu Mađarske.

Prije četiri godine, „ljubičasti“ su savladali Diošđer, takođe nakon boljeg izvođenja penala, a ovo im četvrti uzastopni pehar u Kupu koji osvajaju nakon produžetaka.

Ujpešt je jedan od najvećih mađarskih klubova. Šampion zemlje je bio 20 puta (više titula imaju samo Ferencvaroš – 29 i MTK – 23), ovo mu je 10. Kup, a osvojio je dva Mitropa kupa (nekadašnje takmičenje timova iz Centralne Evrope).