4ecd14d3d28ff11a4194dff9e8976ed7 Vijesti

Optužnica protiv „muzejskih“ bombaša iz potaje


Osnovni državni tužilac u Bijelom Polju Denis Zvrko podnio je optužni predlog protiv Ilhana i Hilmije Pepića iz Rožaja zbog izvršenja krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa ugrožavanjem sigurnosti. Ilhanu Pepiću pritvor je produžen za 30 dana, dok je njegovom bratu od strica Hilmiji ukinut pritvor i on će se u daljem postupku braniti sa slobode.


Pepići se terete da su 1. aprila, oko 22.30, u Ulici Muniba Kučevića u Bijelom Polju aktivirali ručnu bombu ispred ograde stambenog objekta u kojem živi novinar TV „Vijesti” Sead Sadiković sa porodicom. U optužnom predlogu je navedeno da je eksplozija izazvala strah i uznemirenost kod oštećenog Sadikovića i njegove porodice.
Usled snažne detonacije, oštećen je automobil „dacia” vlasništvo firme „Rentakar”iz Beograda, koji je koristio Beograđanin I.A., koji živi i radi u Austriji. Inače, on se nekoliko sati prije eksplozije dovezao u Bijelo Polje da bi posjetio rođake, a automobil je ostavio na mjestu gdje Sadiković često parkira svoje vozilo.


Tokom saslušanja, Ilhan Pepić je preuzeo krivicu na sebe, dok je Hilmo odbacio navode iz krivične prijave. Ilhan je izrazio kajanje i ispričao šta je bio motiv da kritične večeri aktivira bombu. On je kazao da je bacio bombu ispred Sadikovićeve kuće zbog priloga o privatnom muzeju njegovog oca u Rožajama u emisiji „Bez granica”, čiji je urednik Sead Sadiković. Ilhan je rekao da je bio revoltiran prilogom koji je Sadiković uradio sa njegovim ocem, koji je, kako je kazao, cjelokupna javnost mogla da vidi i na društvenim mrežama. Kazao je da je reagovao u afektu i da nije imao namjeru nikoga da povrijedi