vatrogasd4 Vijesti

Nagrada za hrabrost i požrtvovanost


Predsjednik opštine Pljevlja Mirko Đačić je u pratnji izvršnog direktora Rudnika uglja Slavoljuba Popadića, načelnika CB- Pljevlja Slavka Vojinovića, direktora DOO Čistoća Saše Ječmenice i člana Borda direktora pljevaljskog Rudnika Zorana Gospića posjetio Službu zaštite i razgovarao sa vatrogascima koji su učestvovali u gašenju požara koji je prije dva dana zahvatio zgradu DPO u kojem su izgorjele prostorije i oprema LJE „Radio Televizije Pljevlja“ .

Mirko Đačić priznanje vatrogascima

Efikasnom i hrabrom akcijom vatrogasaca, uz sadejstvo mehanizacije Rudnika uglja i DOO „Čistoća”, pričinjena šteta u požaru na zgradi DPO je svedena na najmanju mjeru, kazao je predsjednik Opštine Mirko Đačić tokom posjete Službi zaštite i spasavanja.

„Posao vatrogasaca je jedan od najvažnijih poslova u sistemu lokalne uprave i  opština će nastaviti aktivnosti na poboljšanju vašeg statusa“, kazao je Đačić podsjećajući da je nedavno obezbijeđena donacija Vlade NR Kine u vrijednosti  40.000 eura za nabavku specijalnih vatrogasnih odijela.

„Iskustvo nam govori da je ljeto period brojnih šumskih požara koji pred vas stavlja kompleksan zadatak zaštite ljudi i imovine. Vaš odgovor na te i slične izazove uvijek je bio efikasan i uspješan i hvala vam na tome u ime lokalne uprave i u ime svih građana“, rekao je Đačić.

U gašenju požara na zgradi DPO u kome su stradale prostorije i oprema RTV Pljevlja, pored pripadnika Službe zaštite, učestvovali su radnici i mehanizacija Rudnika uglja i DOO „Čistoća“.

posjeta vatrogascima - priznanje

„Ono što je dobro u čitavoj ovoj nevolji jeste da smo kao grad pokazali da funkcionišemo dobro. U svim teškim uslovima Rudnik je uvijek bio i biće tu da pomogne u svim akcijama. Drago mi je što su kolege iz Rudnika pravovremeno reagovale i da smo obazbijedili to što smo mogli, a  vi to svakako zaslužujete.  Uvijek računajte na nas, onako kao što mi računamo na vas“- istakao je izvršni direktor Rudnika Slavoljub Popadić.

Popadić posjeta vatrogascima

Ovom prilikom predsjednik Opštine je uručio novčane nagrade, naglašavajući, još jednom, da su Pljevlja ponosna na sve one koji su učestvovali u jednoj od  najzahtjevnijih akcija gašenja požara, u kojoj na svu sreću nije bilo povrijeđenih.

Komandir Službe zaštite Goran Čavić zahvalio se predsjedniku Opštine u ime svih nagrađenih i istakao da su pravovremenom akcijom, planskim radom, poštujući pravila službe i taktiku gašenja požara, uz pomoć mehanizacije Rudnika uglja i DOO Čistoća, uspjeli da obuzdaju vatrenu stihiju i štetu svedu na minimum. U akciji je učestvovalo 28 vatrogasaca i sedam vozila.
Vatrogasci

 

vatrogasac dodprz

vatrogsci

„Ova nagrada je potvrda da smo dobro odradili svoj posao, a to je jedino što nam je važno. Potvrda da smo naš zadatak, da sačuvamo živote i imovinu građana Pljevalja, ispunili“, kazao je Čavić.