Rudar-Luka-Bar-007 Sport

Bronza zlatnog sjaja


Pionirke Rudara osvojile su bronzanu medalju na finalnom turniru koji je održan u Podgorci.  One su u borbi za treće mejsto savladale Luku Bar sa 2:o u setovima i nastavile nisku medalja ovog kluba koja traje punu 31 godinu. Ovaj uspjeh bio i veći da zbog povrede najbolja pionirka Crne Gore Majda Čakar, koja je bila u sastavu,  nije mogla da pomogne svojim klubskim igračicama na finalnom turniru.

 

U prvoj utakmici Gorštak, koji je u finalu bio bolji od Morače i osvojio zlatnu medalju pobjedio je Rudar sa 2:0 (25:16, 25:21). U borbi za treće mejsto AOK Rudar pobjedio je Luku Bar sa 2:0 i došao do medalje.

 Luka Bar – Rudar 0:2 (23:25, 23:25)

Luka Bar: Lukić, Jovetić, Smolović, Zeković, Jovanović, Martinović, Raičević, Hodžić, Marković, Knežević.

Rudar: Vujanović, Čakar, Preradović, Smolović, Klačar, Leovac, Ćalasan, Milić, Tabaković, Sokić, Ostojić, Vraneš, Drnda, Marić.

proglasenje-029

Treba napomenuti da je Luka Bar nakon ligaškog dijela bila prva, ali u borbi za medalju Rudar je dokazao da se radi o talentovanim djevojčicama koja su odigrale najbolje kada je to bilo najpotrebnije.

Pionirske lige, projekat koji je Odbojkaški savez Crne Gore realizovao uz podršku Ministarstva sporta, počeo je u novembru prošle godine. U ovom projektu učestvovalo je ukupno 22 kluba iz Crne Gore, a po kategorijama 17 klubova u ženskoj konkurenciji i 5 u muškoj. Do finalnog turnira, odigrano je ukupno 174 utakmica u kojima je učestvovalo 313 djece uzrasta 12-14.godina.